logo logo
Fotbal flash

Gladbach începe anul cu un rezultat de senzație, scor 2-1, în deplasare cu liderul Bayern

0 Ianuarie 2022

 

Card image

Tocmai în fieful ei, pe Allianz Arena, liderul din Bundesliga, Bayern s-a văzut nevoită să piardă toate punctele puse în jocul cu Gladbach, o echipă care se afla în zona din subsolul clasamentului și care se luptă pentru evitarea retrogradării, în partida disputată vineri, din cadrule etapei a 18-a.

Toate golurile au fost marcate în prima parte a meciului, mai întâi Robert Lewandowski, a reușit să deschidă scorul, în minutul 18, din pasa lui Thomas Muller, apoi Gladbach a întors rezultatul, prin golurile marcate de mijlocașul Florian Neuhaus, minutul 27 și fundașul Stefan Lainer, minutul 31.

Prin golul marcat, Robert Lewandowski totalizează un număr de 20 goluri și se află pe prima poziție în clasamentul golgheterilor din Bundesliga, fiind urmat de atacantul echipei Dortmund, Erling Haaland, cu 16 reușite.

Același Robert Lewandowski a mai avut două ocazii mari să înscrie, în minutele 45+2 și 61, iar de fiecare dată mingea lovind barele porții lui Yann Sommer, mingea refuzând pur și simplu să intre în plasă.

Reacții după înfrângerea echipei Bayern în fața echipei Gladbach, conform site-ului oficial al echipei din München

Antrenorul echipei Bayern München, Julian Nagelsmann, a declarat după eșecul cu Gladbach, următoarele: „De fapt, am fost mai aproape de a câștiga decât a fost Gladbach. Înfrângerile nu sunt niciodată frumoase. Având în vedere situația, ne-am descurcat foarte bine în primele 25 de minute, ar fi trebuit să fim mai în sus. Modul în care am primit golul egalizator a fost o nebunie completă și apoi am cedat, primind și golul al doilea. În repriza secundă am jucat decent și am avut multe șanse, spre deosebire de jocul de cupă. Nu meritam să pierdem astăzi.”

Atacantul echipei Bayern, Thomas Müller a declarat: „În general, norocul nu a fost de partea noastră astăzi. Prima repriză a fost puțin ciudată. Cred că am avut jocul complet sub control timp de 25 de minute. Apoi am primit un gol de nicăieri, iar spre final ne-am estompat și am cedat mingea prea des. Am fost puțin prea pasivi în spate. În repriza secundă am simțit că jucăm măcar doar odată să înscriem. Deși am pierdut mingea prea des, am creat o mulțime de șanse și am lovit bara de trei ori".

Adi Hütter (antrenorul principal al Borussia Mönchengladbach), a spus: „Felicitări uriașe echipei pentru că s-a întors așa și a câștigat la München. Când intensitatea este mare, ai șanse mari să câștigi și asta am arătat noi astăzi. Desigur. Bayern ar fi putut egala. Dar echipa mea a jucat bine. Au implementat ceea ce am antrenat".

Yann Sommer (portarul echipei Borussia Mönchengladbach), a declarat: „Sunt foarte fericit că am început a doua jumătate a sezonului așa, asta a fost enorm de important pentru noi, în situația noastră. Nu am început jocul atât de bine, dar când am egalat , am preluat și controlul. Asta a fost bine."

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Scorul egal obținut de FCSB cu Sepsi, o avantajează pe CFR Cluj, care se desprinde la 10 puncte

 

Card image