logo logo
Fotbal flash

Hermannstadt obține 3 puncte în partida cu CFR Cluj și ocupă locul 4, la finalul turului de campionat

07 noiembrie 2023

 

Card image

Ultima partidă a turului de campionat s-a disputat luni la Sibiu, între Hermannstadt și CFR Cluj, la capătul căreia, victoria a revenit echipei conduse de pe bancă de Marius Măldărășanu, cu scorul de 1-0.

Golul echipei sibiene, a fost marcat de Cristi Neguț, în minutul 62, cu un șut puternic din afara careului, mingea lovind mai întâi bara transversală, apoi a intrat în plasă. Portarul Sava a fost neputincios la un asemenea șut.

Cu cele trei puncte obținute, Hermannstadt ocupă la finalul turului un meritat loc 4, de play-off, cu 23 puncte, la egalitate de puncte cu U Craiova, despărțite de golaveraj. În schimb, CFR Cluj a ratat după această înfrângere ocuparea primului loc în clasament.

Conform statisticilor partidei, CFR Cluj a avut posesia superioară, cu un raport de 63/37 și un număr mai mare de șuturi pe poartă, 10/3, dar echipa Hermannstadt a fost mai pragmatică, reușind să se apere pe trei linii și să se lase ușor dominată, apoi pornind de fiecare dată la recuperarea mingiei, contraatacuri destul de periculoase.

Cea mai mare ocazie de gol a primei reprize, a fost în minutul 19, aparținând echipei sibiene, prin Jipa. Șutul puternic al acestuia, a fost respins spectaculos în corner de portarul Sava. La 4 minute după deschiderea scorului, același Cristi Neguț reușise să marcheze pentru 2-0, dar după analiza VAR, golul a fost anulat, pe motiv de obstrucție a lui Paraschiv, la construcția fazei.

În prima etapă a returului, Hermannstadt se deplasează la Ovidiu, pentru jocul cu Farul, iar CFR Cluj va evolua tot în deplasare cu Poli Iași. După prima etapă a returului, cea cu numărul 16, urmează o pauză competițională, legată de Echipa Națională, cu cele două jocuri rămase de disputat, din preliminariile EURO 2024, cu Israel în deplasare, partida se va disputa la Budapesta pe 18 noiembrie și partida de acasă cu Elveția din 21 noiembrie.

Declarația atacantului echipei Hermannstadt, Cristi Neguț, după victoria cu CFR Cluj

După victoria cu CFR Cluj, autorul golului echipei Hermannstadt, atacantul Cristi Neguț, fiind numit și omul meciului, a declarat la canalul TV Digi Sport, următoarele: „Mă bucur că am înscris, aveam nevoie de acest gol. Este o descătușare pentru mine, de aceea îmi doream să marchez de mai multă vreme, dar a venit la momentul potrivit și am luat trei puncte, extrem de importante. Am prins un șut extrem de bun, n-am mai stat pe gânduri să mai încerc altceva și am dat la poartă. Jocul l-am câștigat cu multă muncă, dăruire și așa trebuie să facem la următoarele partide.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
P

 

După victoria cu Andorra și jocul rezultatelor, România trece pe primul loc în clasamentul grupei I

 

Card image