logo logo
Fotbal flash

Hermannstadt și FCSB au terminat la egalitate, în partida restantă a etapei a 5-a, din Superligă

22 septembrie 2023

 

Card image

Joi la Sibiu, pe stadionul Municipal, într-o partidă restantă din etapa a 5-a, Hermannstadt s-a confruntat cu FCSB, la capătul căreia scorul a fost 2-2. FCSB a terminat partida în inferioritate numerică, după eliminarea fundașului central Dawa, în minutul 60.

Golurile au fost marcate de Siviu Balaure, minutul 13 și Daniel Paraschiv, minutul 63, pentru Hermannstadt, respectiv Compagno, minutele 31 (pen) și 48, pentru FCSB. De precizat că, după faultul lui Dawa în careu, din minutul 60, când a primit cartonașul roșu, sibienii au beneficiat de penalty, ratat de Daniel Paraschiv, dar tot atacantul sibian a următit mingea respinsă de Târnovanu și a marcat din acțiune.

Prima repriză a aparținut echipei Hermannsatdt, condusă de pe bancă de Marius Măldărășanu. În minutul 10, am asistat la cea mai mare ratare a sibienilor, prin Daniel Paraschiv, care a trimis slab din 6 metri, cu poarta goală, mingea fiind respinsă de pe linia porții de un fundaș al FCSB. În repriza secundă, după golul egalizator, sibienii au vrut să nu riște nimic, deși erau în superioritate numerică, știind valoarea individuală a fiecărui jucător al FCSB, cedând inițiativa în mod deliberat.

Introdus în teren în minutul 70, în locul lui Silviu Balaure, Gabi Iancu putea marca golul victoriei în minutul 90+2, mingea nimerind bara transversală a porții lui Târnovanu. De la sibieni, mijlocașul Silviu Balaure a fost printre cei care s-au afirmat, iar de la FCSB, Valentin Crețu.

După acest rezultat, FCSB rămâne în continuare pe locul 1 în clasament, cu 22 puncte, urmată de CFR Cluj, cu 19 puncte și cu un joc mai puțin disputat. Hermannstadt a urcat pe locul 5, un loc de play-off, cu 13 puncte. În etapa următoare, FCSB va evolua duminică la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi, iar Hermannstadt se va deplasa la Ploiești, pentru jocul cu Petrolul.

Declarația antrenorului echipei Hermannstadt, Marius Măldărășanu, după egalul cu FCSB

Antrenorul echipei Hermannstadt, Marius Măldărășanu, a declarat după egalul cu FCSB, la canalul TV Digi Sport, următoarele: „Mi-a plăcut jocul echipei mele, presiunea pe care am pus-o. Să ai atâtea ocazii într-o repriză, împotriva unei echipe de pe primul loc, echipa care se bate la campionat, asta nu poate decât să te bucure. Chiar dacă au rămas în 10 oameni, la ce calitate au jucătorii FCSB, oricând pot crea ceva. Am vrut să-l bag și pe Fonseca, dar m-am bazat mai mult pe Gabi Iancu, Petrescu, pentru că au intrat bine și în meciul trecut. Balaure făcuse efort foarte mare, Neguț la fel. Am obținut un punct, care se adună acolo în clasament, rezultatul fiind echitabil, ținând cont de adversarul pe care l-am avut.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
P

 

După jocul cu Farul, U Craiova bifează prima înfrângere în campionat, din 7 etape

 

Card image