logo logo
Fotbal flash

În deplasarea de la Skopje, România a obținut numai un singur punct cu Macedonia de Nord

09 Septembrie 2021

 

Card image

Într-o partidă din cadrul etapei a 6-a, din grupa J, a preliminariilor World Cup 2022, disputată miercuri la Skopje, selecționata României a terminat la egalitate, scor 0-0 și speră la ocuparea locului doi în grupă, ce ar conduce la play-off-ul ce se va disputa în martie 2022.

Cea mai clară ocazie de gol a primei reprize, a aparținut României, prin Deian Sorescu și în care portarul gazdelor Stole Dimitrievski, a reușit să evite golul, cu o intervenție spectaculoasă. Și portarul echipei României, a avut o intervenți salutară, la șutul din marginea careului, aparținând lui Darko Churlinov. În repriza secundă, gazdele au avut mai multe situații de a marca, au dominat jocul, dar nu au reușit să pună în pericol poarta lui Florin Niță..

Pentru selecționata României, urmează două jocuri dificile, planificate pe 8 octombrie, în deplasare cu Germania și pe 11 octombrie, acasă cu Armenia. După 6 etape, în clasamentul grupei J, conduce în continuare Germania, cu 15 puncte, urmată de Armenia, 11 puncte, iar România, ocupă locul 3, cu10 puncte. Ultimele locuri sunt ocupate de Macedonia de Nord, locul 4, cu 9 puncte, Islanda, locul 5 cu 4 puncte și Liechtenstein, locul 6 cu un punct.

Conferința de presă a selecționerului României Mirel Rădoi, după egalul cu Macedonia

În cadrul conferinței de presă de după partida cu Macedonia de Nord, selecționerul României Mirel Rădoi, a răspuns întrbărilor adresate de jurnaliștii din presa locală și a celor din România. Mirel Rădoi și-a început conferința de presă spunând: „Pentru această partidă, noi am avut două obiective, ne-am îndeplinit doar unul, acela de a ține scorul de 0-0, până în minutul 60-70, pentru că, în rapoartele de joc ale Macedoniei, exista o cădere, după minutul 70. După aceea, trebuia să stăm foarte sus, să facem un pressing ultraofensiv, să încercăm să recuperăm mingi și să încercăm să marcăm. Din păcate, nu am făcut-o, dar sunt pe deplin mulțumit de felul cum au evoluat jucătorii, determinarea lor. Este o grupă echilibrată, așa cum ne-am așteptat, cu rezultate imprevizibile. Acest rezultat de 0-0, este echitabil, pentru că ambele echipe nu au avut ocazii, mai degrabă, situații de a marca.”

Întrebat de un jurnalist di Macedonia, unde vede România în cadrul acestor calificări în grupa J, ținând cont că, atât România, cât și Armenia și Macedonia, sunt la același nivel, Mirel Rădoi a spus: „Este clar că, n-aș putea săvăd, decât pe locul 2 România, dacă nu, chiar cu șanse după partida din Germania, după un rezultat pozitiv, chiar la primul loc. Lupta pentru locul doi, rămâne deschisă. Era mult mai ușor pentru noi să fi câștigat aici și să scoatem Macedonia din lupta pentru locul 2. La partida de acasă contra Armeniei, va trebui să câștigăm.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

P

U Craiova câștigă în deplasare partida cu Rapid, după un joc spectaculos, scor 2-1

 

Card image