logo logo
Fotbal flash

În ultima etapă de play-out, Dinamo a terminat egal cu UTA și va juca baraj de menținere în Liga 1

14 mai 2022

 

Card image

Vineri, într-un meci al ultimei etape de play-out, Dinamo și UTA Arad au terminat la egalitate, scor 1-1, după un joc de slab nivel tehnic, în care ambele echipe s-au chinuit mult, așteptând fluierul final al arbitrului Iulian Călin.

Prima repriză a aparținut clar formației UTA, care a reușit și deschiderea de scor, în minutul 39, prin Dumitru Cardoso, după o acțiune personală, pornită de la mijlocul terenului, după o minge pierdută de Torje, care a renunțat să o mai recupereze, motivând că nu a vrut să încaseze cartonaș galben!

În partea a doua a meciului, Dinamo a revenit în joc, după schimbările efectuate de Dusan Uhrin, reușind să egaleze pe finalul partidei, cu golul reușit de Irobiso (min 84), în urma unui vole de la mijlocul careului.

Și de data aceasta, fanii lui Dinamo și-au susținut echipa favorită, cum au făcut-o de-a lungul întregului campionat, atât moral cât și financiar și așteaptă să înceapă construcția noului stadion, care se preconizează a fi gata, peste aproximativ trei ani.

Dinamo va juca barajul de menținere/retrogradare în Liga 1, cu Universitatea Cluj, cel mai probabil, dacă nu se va întâmpla vre-o minune și Hermannstadt să piardă jocul de acasă cu CSA Steaua, progrmat luni de la orele 20:30, iar șepcile roșii să câștige în deplasare cu echipa Concordia Chiajna, partidă ce se va disputa la aceiași oră și dată.

Declarația antrenorului echipei UTA, Ionuț Badea, după egalul cu Dinamo

Antrenorul echipei UTA; Ionuț Badea, a declarat după egalul cu Dinamo, la canalul TV Digi Sport, următoarele: „Era de așteptat un asemenea meci, în lipsa unei lipse de motivație, aferente unui final de campionat, unde nu a existat presiune pentru noi și pentru adversar astăzi. Ambele echipe au făcut un meci bun și pentru noi, a fost o linie continuă și după meciul acesta. Mă bucur că am avut aceiași consistență, am fost chiar aproape să câștigăm, dar poate conta mai puțin.”

Legat de o eventuală despărțire a lui Ionuț Badea de UTA Arad, la finalul acestui sezon, antrenorul a spus: „Au fost niște zvonuri în presa locală de la Arad, preluate apoi de presa centrală. Am o relație excelentă cu actuala conducere. Este o muncă pe care am făcut-o împreună cu staff-ul meu și cu jucătorii, de trei luni de zile, o muncă care a eficientizat și chiar a rezolvat problemele UTA-ei. Anul trecut, echipa s-a salvat în ultima etapă, de data asta, presiunea a scăzut în ultimele trei etape. Am contract până la finalul acestui campionat. Există discuții ca altcineva să preia pachetul majoritar de acțiuni și nu știu ce se va întâmpla, din acest punct de vedere. Îmi doresc să continui cu UTA, este munca mea, munca noastră aici și să vedem dacă acest lucru se va întâmpla de săptămâna viitoare.”

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Rapidul este pe val, învinge Sepsi și își consolidează poziția de lider în play-out

 

Card image