logo logo
Fotbal flash

Incidente la Tg. Jiu, după FCU Craiova v Rapid! Cine mai asigură securitatea jucătorilor?

11 septembrie 2022

 

Card image

Sâmbătă pe stadionul Municipal Tudor Vladimirescu din Tg. Jiu, s-a disputat partida din cadrul etapei a 10-a, din Superligă, între FCU Craiova și Rapid, încheiată cu scorul de 1-0, urmare a golului marcat de Sidibe, minutul 56, după ce faza a fost analizată de VAR, pentru un posibil ofsaid.

Timp de 75 minute, Rapid a evoluat în 10 oameni, după eliminarea lui Alex Ioniță, la o intrare neglijentă prin alunecare, asupra lui Vlad Achim, măsura a fost luată după analiza fazei la sistemul VAR. Inițial Ioniță primise cartonașul galben, iar apoi a fost transformat în cartonaș roșu.

Portarul Rapidului, Horațiu Moldovan, a apărat excelent, reușind să=și salveze poarta în două faze importante, astfel în minutul 44, la șutul puternic al lui Achim, a respins mingea în bara transversală și în minutul 74, la foarfeca lui Bauza, respingând în corner, după o intervenție miraculoasă. O altă mare ocazie de gol a craiovenilor, a fost în minutul 37, având ca autor pe Gabi Iancu, care a trimis mingea în stâlpul porții lui Moldovan.

Ținând cont de ocaziile mari de gol ale celor de la FCU Craiova, victoria este una meritată, jucătorii rapidiști n-au avut nicio ocazie clară de gol. După acest rezultat, Rapid rămâne în continuare pe primul loc, cel puțin provizoriu, până ce se va disputa partida dintre Farul și FC Argeș, programată astăzi. FCU Craiova, cu 14 puncte, ocupă locul 6, la egalitate cu U Craiova, locul 7, despărțite de golaveraj.

Pe parcursul reprizei secunde, au apărut incidente în tribune, între fanii craiovenilor și cei ai Rapidului, jandarmeria a intervenit folosind gaze lacrimogene. Gazele folosite de jandarmerie s-au făcut simțite și în incinta terenului de joc, jucătorii au resimțit acest lucru din plin.

După meci, pe tunelul ce duce la vestiare și-au făcut apariția un grup masiv de persoane suspecte, fără ecusoane, care au îmbrâncit jucătorii rapidiști, intrând în zona mixtă, unde se luau interviurile de după meci și în vestiarul rapidiștilor. Așteptăm analiza și măsurile ce trebuie luate, în baza celor întâmplate după partidă, de către factorii de decizie ai LPF și FRF, întrucât securitatea jucătorilor a fost pusă în pericol. Televiziunea Digi Sport, a transmis o știre în timpul partidei, precum că, autocarul echipei Rapid ar fi fost vandalizat la sosirea spre stadion.

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Oțelul Galați câștigă jocul cu Unirea Constanța, scor 3-2, într-o partidă din Liga a 2-a

 

Card image