logo logo
Fotbal flash

Incidente pe Wembley între fanii Ungariei și forțele de ordine, la partida Anglia v Ungaria

14 octombrie 2021

 

Card image

În timpul partidei disputate marți pe stadionul Wembley, dintre Anglia și Ungaria, din cadul grupei I, a preliminariilor Cupei Mondiale și încheiată cu scorul de 1-1, au izbucnit incidente între fanii echipei Ungariei și forțele de ordine.

Totul a pornit din momentul extragerii din mulțime al unui fan, pentru motive rasiste adresate unui steward. Au urmat scene de luptă între forțele de ordine și fanii maghiari. Forțele de ordine aflate în inferioritate numerică, au fost nevoite să se retragă.

Tot datorită comportamentului rasist al fanilor, Ungaria trebuie să joace două meciuri cu porțile închise, după meciul din calificări împotriva Angliei la Budapesta de luna trecută.

Cu două etape rămase din meciurile de calificări ale grupei I, Anglia ocupă prima poziție cu 20 puncte, în vreme ce Ungaria cu 11 puncte, ocupă locul 4 și matematic nu mai pot prinde locul 2, care i-ar fi putut duce la barajul de calificare la turneul final.

Declarația lui Oliver Dowden, fost secretar de cultură, după incidentele de pe Wembley

Fostul secretar de cultură, acum președinte al partidului conservator, Oliver Dowden a răspuns la „scenele îngrozitoare” de pe Wembley și a fost printre cei care au pus la îndoială decizia de a permite fanilor maghiari să participe la meci, se menționează într-un articol publicat de ziarul Talksport, spunând: „Au fost scene groaznice și sunt foarte îngrijorat. FA a declarat că desfășoară o investigație și o trimite la FIFA și cred că este pe deplin potrivit să o facă. În mod clar, nu există loc pentru rasism în fotbal și mai avem încă pași pentru a-l elimina. Trebuie doar să ascultați mărturiile jucătorilor negri despre abuzul rasist pe care îl suferă încă. Cred că trebuie să răspundem la întrebări foarte serioase, cu privire la faptul dacă fanii Ungariei, ar fi trebuit să aibă permisiunea pe Wembley și trebuie să aflăm exact ce a mers prost acolo.”

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Sepsi se califică în optimile Cupei României, după partida cu Farul și un penalti inventat

 

Card image