logo logo
Fotbal flash

Inter elimină Milan, scor general 3-0 și se califică în finala Ligii Campionilor

17 mai 2023

 

Card image

După ce în manșa tur, disputată în urmă cu o săptămână, Inter a învins Milan cu scorul de 2-0, în returul disputat marți, pe același stadion San Siro, victoria a revenit tot echipei Inter, scor 1-0. Cu scorul general de 3-0, împotriva lui Milan, Interul se califică în finala Ligii Campionilor, de la Istambul, programată pe 10 iunie.

La partida disputată marți, în care Interul a fost considerată gazdă, au asistat un număr de 75000 de spectatori, fiind la fel ca și în primul tur, o rețetă financiară de mare succes.

Singurul gol al partidei a fost marcat de Lautaro Martinez, în minutul 74, din pasa lui Romelu Lukaku. Antrenorul echipei Inter, Simone Inzaghi, a dorit să-și conserve rezultatul din tur și nu a dat prea multe posibilități rivalilor de la Milan să se apropie de poarta lui Andre Onana. Deși Milan a avut o posesie a balonului mai bună, Inter a fost echipa care și-a creat mai multe ocazii de gol, cu un raport de 15/5 și a trimis pe spațiul porții mai multe șuturi, cu un raport de 4/1.

Cea de-a doua finalistă a Ligii Campionilor, o vom cunoaște în această seară, după disputarea partidei dintre Manchester City și Real Madrid. În tur, rezultatul a fost unul de egalitate, scor 1-1. Ambele echipe sunt într-o formă sportivă excelentă și rămâne de văzut, care dintre cei doi antrenori, Pep Guardiola sau Carlo Ancelotti, au pregătit mai bine partida.

Declarația antrenorului echipei Inter, Simone Inzaghi, după calificarea în finala Ligii Campionilor

Antrenorul lui Inter, Simone Inzaghi, a declarat după calificarea în finala Ligii Campionilor, conform site-ului UEFA, următoarele: „În următoarele zile ne vom da seama ce am realizat. Pentru noi a fost un vis, dar am crezut întotdeauna în el. A fost un drum extraordinar, iar câștigarea unui derby în semifinale ca acesta aduce o mare satisfacție. Nu am făcut niciodată promisiuni și nu voi face, dar știam că vom face un efort nebunesc în toate competițiile. De la 1 aprilie la 16 mai jucăm o dată la trei zile, dar avem două finale și ne-am îmbunătățit foarte mult în campionat. Nimeni nu ne dătea multe șanse, am meritat tot ce am realizat. Iar acum visul de a juca finala s-a împlinit. Madrid și City sunt două dintre cele mai bune echipe din Europa. Sunt fericit pentru noi. Mâine voi urmări meciul cu interes, dar nu am nicio preferință.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

Petrolul a terminat egal în deplasare cu FC Voluntari, în ultimul meci al etapei a 5-a din play-out

 

Card image