logo logo
Fotbal flash

Într-o partidă din etapa a 9-a, Petrolul învinge FC Botoșani, scor 2-1 și urcă pe podium

05 septembrie 2022

 

Card image

Duminică, în singurul joc al zilei din Superligă, pe stadionul Ilie Oană, Petrolul s-a confruntat cu FC Botoșani, partida încheind-use cu victoria petroliștilor, scor 2-1 și totodată, cu cele trei puncte obținute, Petrolul urcă pe locul 3 al clasamentului, cu 18 puncte.

Golurile echipei Petrolul, cu Nae Constantin pe bancă, au fost marcate de Irobiso, minutul 23 și Gicu Grozav, minutul 64. FC Botoșani, a reușit să reducă din diferență, prea târziu, ca să mai poată spera cel puțin la un rezultat de egalitate, în minutul 90+1, prin Sno.

După primul gol al echipei Petrolul, în minutul 36, Jair a ratat o mare ocazie de majorare a scorului, atunci când singur cu portarul Eduard Pap, a trimis din 7 metri, pe lângă poartă. Golurile marcate de Grozav și Sno, au fost aproape identice, mingea fiind practic împinsă în poartă de la aproximativ un metru, cu abdomenul.

După acest rezultat, echipa FC Botoșani, cu Mihai Teja pe bancă, rămâne cu 12 puncte și se află pe locul 7 în clasament. În etapa a 10-a, botoșenenii, vor evolua vineri pe propriul teren cu UTA Arad, în vreme ce, Petrolul se va deplasa la Mediaș, pentru partida de sâmbătă cu Hermannstadt, ambele echipe cu doi foști jucători ai Rapidului pe bancă, Nae Constantin și Marius Măldărășanu.

Declarația antrenorului echipei Petrolul, Nae Constantin, după victoria cu FC Botoșani

După cele trei puncte obținute cu FC Botoșani, antrenorul Petrolului, Nae Constantin, a declarat la canalul TV Digi Sport, următoarele: „A fost un joc echilibrat, cu o echipă a Botoșaniului, pe care o știam, pune presiune pe adversar, pasează foarte bine. Ne-am descurcat destul de bine defensiv, am reușit să înscriem două goluri și finalul a fost așa cum ne place nouă aici la Ploiești, să ne chinuim un pic, să dăm speranțe adversarului. Este o victorie importantă pentru noi, trei puncte pe care le adăugăm în clasament și asta contează cel mai mult. Irobiso, cred că a fost cel mai bun om al meciului, știam ce poate, pentru asta l-am adus, un atacant care ne ajută mult.”

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

CFR Cluj pierde pe teren propriu jocul cu FC Botoșani și cedează prima poziție a clasamentului

 

Card image