Italia este de departe cea mai în formă echipă la EURO 2020, 6 goluri marcate în 2 etape

București, 17 Iunie 2021

../Imagini-07-2021/Italia-Elvetia-3-0

Cu 6 puncte în dreptul său, 6 goluri marcate și nici un gol primit, după primele două etape, Italia se califică în optimile EURO 2020 și să vedem de pe ce poziție în grupa A, întrucât mai are un joc de disputat, duminică la Roma, cu Țara Galilor. Cu acest joc, selecționata Italiei, rămâne neînvinsă după 29 jocuri disputate.

În partida de miercuri, Italia a învins din nou la un scor de neprezentare, Elveția, urmare a golurilor marcate de Manuel Locatelli, minutele 26; 52 și Ciro Immobile, minutul 89. Cei doi marcatori ai Italiei, conduc și în clasamentul golgheterilor, cu câte două goluri marcate, alături de Cristiano Ronaldo, Romelu Lukaku și Patrik Schick.

Italia a fost susținută din tribunele stadionului Olimpico din Roma de un număr de peste 12000 spectatori, care n-au avut ce regreta. În celălalt meci al grupei A, disputat tot miercuri, la Baku, Țara Galilor a învins Turcia cu scorul de 2-0.

Declarații, după partida Italia-Elveția, scor 3-0

Autorul unei duble, mijlocașul echipei Italiei, Manuel Locatelli, a declarat după jocul cu Elveția, conform site-ului oficial al UEFA, următoarele: „Sunt foarte mândru de acest premiu [omul meciului], dar vreau să îl împărtășesc cu întreaga echipă. Cred că suntem un grup minunat. Primul gol îl dedic familiei mele. După ce a venit mingea de la Berardi, am urmat acțiunea, pentru că îl cunosc bine și știam că va face ceva cu ea. Al doilea gol, a fost pentru toți fanii Italiei pentru că i-am făcut din nou fericiți.”

Roberto Mancini, antrenorul Italiei, a declarat conform aceleiași surse: „Elveția este o echipă puternică. Știam că va fi un joc greu și a fost. Am creat mai multe șanse și am meritat victoria. Ne-am luptat în minutele de deschidere, dar apoi i-am presat și i-am forțat să facă greșeli. Băieții s-au descurcat foarte bine. Nu a fost ușor, al doilea joc în cinci zile și este atât de cald."

Antrenorul Elveției, Vladimir Petković, a declarat după înfrângerea cu Italia, conform site-ului UEFA: „Felicitări Italiei, joacă un fotbal minunat și de ceva timp. Toată lumea, suntem dezamăgiți în această seară, dar mâine de la prima sesiune de antrenament continuăm. Am vorbit cu jucătorii și le-am spus că mai avem un meci de disputat, iar trei puncte ne-ar putea duce la runda următoare.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X