Italia va fi susținută de 25000 de fani pe Wembley, la partida cu Austria, din optimile CE 2020

București, 26 Iunie 2021

../Imagini-07-2021/Roberto-Mancini-Italia

Cel mai mare stadion din Anglia, Wembley este gazda meciului din optimile CE 2020, dintre Italia și Austria, ce se va disputa sâmbătă. Totodată, stadionul Wembley va mai fi gazda partidelor din semifinale și finala CE, programată pe 11 iulie. Guvernul britanic a aprobat mărirea capacității pentru fanii care vor să fie prezenți, de la 25% la 75%, pentru aceste meciuri.

Antrenorii celor două echipe, pentru Italia Roberto Mancini și Franco Foda, antrenorul Austriei, au susținut vineri conferința de presă la stadionul Wembley, dar nu au avut voie să facă și antrenamentul de acomodare, pentru protejarea suprafeții de joc.

Partida dintre Italia și Austria, va fi condusă de o brigadă de arbitri din Anglia, având-ul la centru pe Anthony Taylor și va fi transmisă în direct de canalul de televiziune PRO TV, începând cu orele 22:00. În celălalt joc din optimi, tot astăzi, începând cu orele 19:00, la Amsterdam, Țara Galilor se va confrunta cu Danemarca, partida fiind transmisă de același post de televiziune.

Conferința de presă, susținută de cei doi antrenori, cu o zi înaintea disputării partidei

Franco Foda, antrenorul Austriei, a declarat la conferința de presă, conform site-ului oficial al UEFA, următoarele: „Bineînțeles că te gândești mereu la configurația echipei, chiar și după performanțe bune. Italia are un stil de joc diferit, deci este important să ții cont. Dar poți presupune că nu vor exista multe schimbări de la ultimul joc. Dar poate că vor exista unele modificări tactice. Italia a fost echipa care m-a impresionat cel mai mult. Atacă bine, poziționarea lor este bună și sunt, de asemenea, puternici în tranziție. Chiar și în al treilea meci au arătat puternici, în ciuda faptului că au făcut multe schimbări. Sunt o echipă periculoasă.”

De partea cealaltă, Roberto Mancini, antrenorul Italiei, a declarat conform aceleiași surse: „Să joci pe Wembley trebuie să fie o plăcere, există jucători care nu joacă niciodată acolo pe parcursul întregii lor cariere și că joacă într-un stadion ca acesta este frumos. Când joci fotbal, cred că ai nevoie de fericire, ai nevoie de respect pentru un templu ca acesta, sunt sigur că băieții vor juca bine mâine. Suntem calmi, avem mulți jucători buni. Oricine joacă va continua să facă ceea ce a făcut până acum. Vom aștepta dimineața să clarificăm unele îndoieli. Austria are calitate, cu jucători agresivi. Va trebui să facem un meci grozav. Este partea competiției în care nu îți permiți să greșiți, aceasta este frumusețea acestor turnee. Trebuie să depui efort, nu poți face altceva.”

„Vom juca în fața a 25.000 de fani și asta contează. Este frumos, creează o altă atmosferă, la Roma, am creat ceva special. Wembley este un stadion fantastic și va fi o atmosferă bună. Ne bucurăm că suntem aici. Jucăm în ceea ce este, pentru mine, cel mai bun stadion din lume”, a spus în încheiere, Roberto Mancini.

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X