logo logo
Fotbal flash

Măldărășanu, după succesul sibienilor pe Giulești: A fost o victorie muncită și de moral

05 Martie 2023

 

Card image

Foștii rapidiști, Marius Măldărășanu, Marian Rada, în calitate de antrenori și Dani Coman în calitate de Președinte, ai echipei Hermannstadt, s-au reîntâlnit cu publicul giuleștean, în partida din cadrul etapei a 29-a din Superligă, disputată sâmbătă pe stadionul Giulești și încheiată cu victoria sibienilor, scor 1-0.

Cu locul asigurat în play-off, Adi Mutu, antrenorul Rapidului a folosit în formula de start mulți jucători care nu prea au fost folosiți în actuala ediție de campionat ca titulari, iar jocul echipei a avut de suferit. Astfel, în minutul 32, Silviu Balaure, cel mai bun jucător de pe teren, a reușit să marcheze pentru Hermannstadt, după o fază ce nu anunța nimic, după ezitări în lanț ale fundașilor rapidiști și a lui Horațiu Moldovan.

Rapid a avut șansa egalării în minutul 90+2, atunci când au ratat un penalti, prin Dugandzic, acordat în urma unui fault în suprafața de pedeapsă comis de Alhassan, asupra lui Kait și după verificarea VAR. Centralul partidei Nicușor Flueran, mai acordase un penalty, în minutul 36, pentru sibieni, însă arbitrajul VAR nu a validat decizia eronată a acestuia.

Apăsată de situația din clasament a echipei Hermannstadt, după ce au fost penalizați cu 9 puncte, cele trei puncte puse în joc, erau vitale. Înaintea ultimei etape din sezonul regular, sibienii ocupă locul 13 în clasament, cu 29 puncte, urmată de FC Argeș, locul 14, cu 26 puncte. Indiferent de rezultatul din etapa a 30-a, din partida de pe teren propriu cu FCU Craiova, Hermannstadt va rămâne pe locul 13, întrucât rezultatele directe cu FC Argeș îi sunt favorabile, la fel și golaverajul.

Declarația antrenorului echipei Hermannstadt, Marius Măldărășanu, după succesul cu Rapid

După victoria cu Rapid, antrenorul echipei sibiene, Marius Măldărășanu, a declarat la canalul TV Digi Sport, următoarele: „Dacă obiectivul celor de la Rapid era play-off-ul și de ce nu cupele europene, cu siguranță, publicul este pretențios, își dorește campionatul, dar trebuie să rămână în continuare, alături de ei, uniți, pentru că, numai așa vor reuși. Referitor la jocul nostru, am avut și noroc, dar până la acest meci, am avut foarte mult ghinion. De data aceasta norocul s-a întors, este meritul tuturor. A fost o repriză bună a noastră, chiar dacă în primele 10 minute, am văzut puțină teamă. A fost o victorie muncită și una de moral.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

În ultima partidă din etapa a 25-a, Petrolul învinge Hermannstadt și urcă pe locul 7

 

Card image