Manchester City învinge PSG, scor general 4-1 și se califică în finala Ligii Campionilor

București, 05 Mai 2021

../Imagini-05-2021/Man_City-PSG-2-0

Pe stadionul Etihad Stadium din Manchester, în returul semifinalei Ligii Campionilor, disputat marți, Manchester City a învins PSG, scor 2-0 și se califică în finala competiției, cu scorul general de 4-1, ce va avea loc pe 29 Mai, la Istambul. Pentru „cetățeni” este prima finală a competiției Champions League, din istoria clubului, pe care o va disputa, iar pentru antrenorul său, Pep Guardiola este a doua finală a sa din carieră, după ce acum 10 ani, când antrena Barcelona, a mai disputat o finală.

Ca și în partida tur, disputată în urmă cu o săptămână la Paris, formația PSG a avut din nou un jucător eliminat, de data aceasta, atacantul Angel Di Maria, a văzut cartonașul roșu în minutul 69, pentru fault intenționat fără minge, datorită frustrării, întrucât scorul de pe tabelă era greu de răsturnat. De altfel, pe tot parcursul meciului, PSG nu a trimis niciun șut pe spațiul porții lui Ederson.

În minutul 7, PSG a reclamat un henț în careu comis de Oleksandr Zinchenko. Arbitrul de centru Bjorn Kuipers a dictat inițial penalty pentru PSG, iar dacă nu exista VAR, se făcea o mare nedreptate celor de la Manchester, întrucât mingea i-a căzut pe umăr.

Golurile echipei Manchester City, au fost marcate de Riyad Mahrez, care a realizat dubla, în minutele 11 și 63. Partida a început pe o ploaie torențială, ce nu a contenit tot meciul și cu o suprafață a terenului acoperită cu strat de gheață, urmare a căderii de grindină, înaintea începerii jocului.

Declarația antrenorului Pep Guardiola (Manchester City), după calificarea în finala UCL

După calificarea în finala Ligii Campionilor, antrenorul echipei Manchester City, Pep Guardiola, a declarat, conform site-ului oficial UEFA, următoarele: "Este prima finală europeană pentru club. Sunt incredibil de mândru și primele mele gânduri sunt la jucătorii care nu au jucat astăzi. Toți meritau să joace, toată lumea a adus o contribuție și acum este timpul să ne bucurăm. Trebuie să câștigăm liga și să avem două sau trei săptămâni pentru a ne pregăti pentru finală."

„Au pus mulți jucători la mijloc, ne-am chinuit mult în prima repriză. După pauză, am recuperat mai bine mingea și am jucat mai bine. 4-1 pe ansamblu împotriva unei echipe care a învins Barcelona și Bayern înseamnă foarte mult pentru noi. Am luptat împreună și suntem în finala UEFA Champions League. Oamenii cred că este ușor să ajungi în finala Ligii Campionilor. A ajunge în finală acum, este rezultatul ultimilor patru sau cinci ani de muncă. În fiecare zi acești tipi au fost consecvenți și acest lucru este remarcabil", a spus în încheiere Pep Guardiola.

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X