Meciurile de baraj pentru menținere/promovare în Liga 3-a, ediția 2021-2022

Vezi programul meciurilor de baraj pentru promovare în Liga a 2-a 

 

Conform Hotărârii Comitetului de Urgenţă al Federației Române de Fotbal, din 07 Aprilie 2021, a fost stabilit modul în care se vor disputa meciurile de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga a 3-a, pentru sezonul 2021/2022.

“Regulamentul privind organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga 3, campionatul ediției 2021/2022” a fost elaborat luându-se în considerare principiul sustenabilității cluburilor participante în competițiile FRF.

Menţinerea/promovarea în Liga 3, pentru ediţia 2021/2022, se va desfăşura în două etape:

Etapa I

Tur preliminar pentru desemnarea campioanelor judeţene care vor participa la baraj (etapa a II-a). Data de desfăşurare este 12 mai 2021.

După cum se cunoaște, foarte puține campionate au început la nivelul țării, sub coordonarea AJF-urilor, datorită lipsei fondurilor necesare pentru testarea periodică pentru Covid 19, impus de protocolul MTS și MS.
Trebuie menționat că pentru echipele din Liga a 4-a, au dreptul de participare la baraj, doar în situația în care, în sezonul 2020/2021, au participat la un campionat, în care competiția a început și s-a și terminat. Astfel că, se permite ca până pe 8 Mai, să se poată începe un campionat format din câte 4 echipe la nivelul AJF sau AMFB, și să se și încheie, întrucât se permite după ultimul protocol încheiat cu MS, să se efectueze teste rapide pentru jucători, mult mai accesibile pentru finanțele cluburilor.

AJF-urile, respectiv AMFB, sunt obligate să comunice în scris către Departamentul Competiții al FRF, până la 08 Mai 2021, echipele calificate pentru jocurile de baraj. Conform site-ului FRF, se menționează că, cele 42 de echipe desemnate de AJF/AMFB vor fi împerecheate prin tragere la sorţi, fără a se ţine cont de criteriul geografic, pentru a disputa un tur preliminar constând într-un singur joc pe teren neutru (la o distanţă aproximativ egală între cele două echipe). Vor rezulta astfel 21 de echipe care se vor califica în Etapa a II-a.

În situaţia în care vor fi judeţe care nu vor putea îndeplini condiţiile minime de mai sus (minim patru echipe participante şi minim şapte meciuri disputate de echipa calificată/desemnată) şi implicit nu vor putea desemna o participantă la Etapa I a barajului de menţinere/promovare, numărul meciurilor din această etapă se va reduce conform următoarelor principii:

a) dacă numărul de echipe desemnate de AJF/AMFB va fi mai mic sau egal cu 21, atunci turul preliminar nu se va mai disputa, urmând ca echipele desemnate să se califice direct în Etapa a II-a;

b) dacă numărul de echipe desemnate de AJF/AMFB va fi mai mare de 21, dar mai mic de 42, prin tragere la sorţi se va stabili un număr de jocuri astfel încât să rezulte un număr de 21 de echipe calificate în Etapa a II-a.

Etapa a II-a

Baraj pentru menţinerea/promovarea în Liga 3, între echipele calificate din turul preliminar (etapa I) şi cele 21 de echipe care vor ocupa locurile retrogradabile (locurile 9-10 din fiecare serie plus cel mai slab loc 8 din cele zece serii) la finalul sezonului regular al competiţiei Liga 3, sezonul 2020-2021. Datele de desfăşurare ale celor două manşe sunt 16 şi 23 mai 2021.

Prin tragere la sorţi, echipele calificate din turul preliminar vor întâlni în dublă manşă echipele de pe locurile retrogradabile din Liga 3, sezonul 2020-2021.

Dacă numărul echipelor calificate din turul preliminar este mai mic de 21, acestea vor întâlni, în dublă manşă, acelaşi număr de echipe de pe locurile retrogradabile din Liga 3, sezonul 2020-2021.

 

../Imagini-002-2019/poarta-fotbal

P

P