logo logo
Fotbal flash

Napoli obține victorie categorică cu Juventus și se îndreaptă spre al treilea titlu de campioană

14 ianuarie 2023

 

Card image

Vineri pe stadionul Diego Armando Maradona, formația locală Napoli i-a administrat echipei Juventus cea mai usturătoare înfrângere din ultimii ani, scor final 5-1, într-o partidă a etapei a 17-a din Serie A. Cu acest rezultat, Napoli are 47 puncte, se distanțează în fruntea clasamentului, cel puțin provizoriu, la 10 puncte față de Milan (cu un joc mai puțin) și Juventus, ambele ocupând locurile 2 și 3, cu câte 37 puncte și se îndreaprtă cu pași siguri către câștigarea celui de-al treilea titlu de campioană, după 33 ani.

Golurile echipei Napoli, au fost marcate de Victor Osimhen, minutele 14 și 65, Kvaratskhelia, minutul 39, Amir Rrahmani, minutul 55 și Eljif Elmast, minutul 72. Pentru Juventus a marcat Angel Di Maria, minutul 42. Cu dubla realizată, Victor Osimhen ocupă în continuare prima poziție din clasamentul golgheterilor Serie A, cu 12 reușite.

Cea mai mare ocazie de gol a echipei Juventus, a fost în minutul 22, prin Angel Di Maria, care a trimis puternic din marginea careului, mingea nimerind vinclul a porții lui Alex Meret. Apărarea lui Juventus, în frunte cu fundașul centrali Bremer și nu numai au făcut un joc destul de slab. Singurul jucător din formația lui Massimiliano Allegri; care s-a făcut remarcat a fost Angel Di Maria, proaspăt laureat cu Naționala Argentinei la Cupa Mondială din Qatar.

După pauză și după golul de 3-1 înscris de Napoli, în minutul 55, practic a existat doar o echipă pe teren, jucătorilor lui Luciano Spalletti, le-au ieșit aproape tot ce și-au dorit, prinzând încredere în forțele lor și cu mult entuziasm au reușit să îngenuncheze Juventus.

În ultima etapă a turului de campionat, Napoli va evolua sâmbătă în deplasare cu Salernitana (locul 14 cu 18 puncte), iar Juventus va primi duminică, vizita echipei Atalanta (locul 6, cu 31 puncte).

Declarația antrenorului echipei Napoli, Luciano Spalletti, după victoria cu Juventus

Antrenorul lui Napoli, Luciano Spalletti, a declarat după victoria cu Juventus, conform site-ului clubului, următoarele: „Echipa a făcut un joc grozav în fața unui decor minunat, a fost o seară frumoasă. Acest Napoli a reușit să aducă marea dragoste alături de fanii săi și a orașului. Am jucători care, dacă își pot exprima potențialul ca în seara asta, pot aspira la obiective foarte prestigioase. Am stat foarte bine în meci, chiar și după golul lor. Am gestionat bine reacția lor și am revenit să păstrăm echilibrul. Pregătim jocul să facem ceea ce știm, să ne exprimăm calitatea. ADN-ul nostru este să avem posesia jocului și să punem mingea în mișcare rapid. Știm să facem asta foarte bine și acest meci ne-a demonstrat clar mentalitatea. Atitudinea trebuie să fie întotdeauna aceea de a juca, pentru că asta facem bine. Nu ne este frică, nu facem alte strategii decât acestea. Trebuie să mergem mereu să căutăm jumătatea adversă cu convingere și eficacitate. Juventus este un colos, veneau dintr-o serie impresionantă de rezultate bune și am arătat în seara asta că suntem o echipă de top ca și ei.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

P

Chelsea obține victorie cu Bournemouth, scor 2-0 și speră că a scăpat de perioada nefastă

 

Card image