logo logo
Fotbal flash

Naționala U19 a României, pierde cu Italia, în debutul la Campionatul European din Slovacia

19 iunie 2022

 

Card image

Debut cu stângul al Naționalei U19 a României, la turneul final al Campionatului European din Slovacia, în partida disputată sâmbătă împotriva selecționatei similare a Italiei, scor final 1-2, după o partidă de bun nivel tehnic.

Golurile au fost marcate de Tommaso Baldanzi, minutul 47, cu un șut puternic din marginea careului, sub bara porții lui Robert Popa; Cristian Volpato, minutul 68, cu un șut din interiorul careului, mingea depășind linia de poartă, pentru Italia, respectiv Luca Andronache, minutul 53, cu un șut din apropierea porții, mingea revenind din transversală, după șutul năpraznic al lui Doru Andrei din marginea careului, pentru România.

Tinerii jucători ai Naționalei U19 a României, conduși de pe bancă de antrenorul Adrian Văsâi, a dat o replică bună jucătorilor italieni, în mare parte proveniți de la echipe puternice, precum Inter, Juventus, Atalanta, Milan. Este important că nu au cedat după ce au fost conduși cu 1-0, au crezut în forțele lor, reușind egalarea, apoi golul victoriei italienilor, a fost în urma unei erori în apărare. Cel mai bun jucător al selecționatei U19 a României, a fost portarul Robert Popa, component al echipei FCU Craiova.

În cealaltă partidă disputată în deschiderea turneului final, tot din cadrul grupei A, Franța U19 a surclasat echipa țării gazde, Slovacia U19, scor 5-0. Următoarea etapă, programează marți partidele, Slovacia- Italia și România- Franța.

Declarația lui Luca Andronache, după partida Italia-România, de la CE U19, Slovacia

După partida cu Italia U19, autorul golului pentru România, atacantul Luca Andronache, component al echipei Farul Constanța, a declarat pentru canalul de televiziune TVR1, următoarele: „Am început cu o înfrângere, dar din păcate, golul meu nu a reușit să ajute destul de mult echipa și am pierdut. Nu am tratat cu prea mult respect adversarul, până la urmă sunt Italia. A trebuit să jucăm puțin mai conservator, dar am încercat să dăm tot ce avem mai bun și ne-a lipsit prospețimea în atac. Nu am pierdut din cauza cantonamentului, poate din cauza sezonului lung, oboseala s-a acumulat. Trebuie să luăm bun, faptul că, am reușit să marcăm un gol Italiei și să trecem la următorul meci, cel cu Franța. Trebuie să-i tratăm cu respect și pe francezi, dar nu cu foarte mult respect, pentru că și noi suntem România și noi am fost odată un colos și sperăm să revenim unde am fost odată.”

.

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Pentru prima dată în istorie, Dinamo retrogradează în Liga a 2-a

 

Card image