PSG obține victorie în partida cu Dortmund din prima etapă a grupei F, din Liga Campionilor

București, 20 septembrie 2023

../Imagini-07-2023/PSG-Dortmund-2-0.jpg

Marți, pe stadionul Parc des Princes, formația locală PSG reușește victoria împotriva echipei Dortmund, scor 2-0, urmare a golurilor marcate de Kylian Mbappe, minutul 49 (pen) și Achraf Hakimi, minutul 58.

Formația germană și-a creat puține ocazii de gol și acelea, pe finalul meciului, când cei de la PSG, la adăpostul celor două goluri, au redus turația motoarelor. În schimb, mijlocașul echipei PSG, Vitinha a evoluat cu multă dezinvoltură, pe tot parcursul meciului, fiind coautor la golul lui Hakimi și a fost numit omul meciului.

Evoluție bună a avut și atacantul Mbappe, transformând penalti-ul din minutul 49, acordat în urma unui henț în careu, comis de Niklas Sule. Deși portarul echipei PSG, Gregor Kobel, ghicise colțul, Mbappe a imprimat o viteză suficientă mingiei, pentru a nu putea fi respinsă.

În celălalt meci al grupei F, Milan a terminat la egalitate, scor 0-0, cu Newcastle. În clasamentul grupei, conduce PSG cu 3 puncte, urmată de Milan și Newcastle, cu câte 1 punct, iar locul 4 este ocupat de către Dortmund. În etapa a 2-a, ce se va disputa pe 4 octombrie, PSG va evolua în deplasare cu Newcastle, iar Dortmund va primi vizita echipei Milan.

Reacții după partida PSG v Dortmund, 2-0

După victoria cu Dortmund, mijlocașul echipei PSG, Vitinha, a declarat conform site-ului UEFA, următoarele: „Este foarte importantă victoria, cu atât mai mult, având în vedere modul în care am făcut-o. Am fost echipa mai bună. Este important și pentru mine, vreau să ajut echipa și mai mult în meciurile următoare. Vreau să continuăm să câștigăm."

Edin Terzić, antrenorul lui Dortmund, a declarat conform aceleiași surse, următoarele: „Putem spune clar că nu am fost suficient de curajoși, în prima repriză. Trebuia să fim mai curajoși, să atacăm mai mult, să ne părăsim mai mult pozițiile. Am văzut după pauză că este posibil, dacă ești gata să muți acei trei-cinci metri în sus și să ai încredere în jucătorul din spatele tău. Din păcate, am pierdut toate mingile, pe care le-am avut în prima repriză.”

Autor, Alexandru Neață

 

Comentarii:

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X