logo logo
Fotbal flash

Pariezi pe goluri? În aceste campionate se înscrie foarte mult

28 iulie 2022

 

Card image

Tot mai mulți pariori preferă să mizeze pe goluri, întrucât această piață oferă mai multe opțiuni decât altele și, implicit, mai multe șanse de a găsi o selecție cu probabilitate mare de câștig. Aceste pariuri sunt disponibile și în oferta de pe mobil. Atenție: unii operatori au lansat aplicații comune pentru pariuri și cazino, iar alții au softuri separate, precum Casa Pariurilor sport apk și Casa Pariurilor casino APK.

Pariurile pe goluri sunt foarte variate, dar cele mai populare sunt selecțiile de tipul „peste/sub”. De exemplu, se poate miza că într-un meci se marchează „peste/sub 2.5 goluri”, sau „peste/sub 2 goluri total asiatic” (dacă se înscriu numai două goluri, miza se rambursează). În același timp, se poate paria că una dintre echipe marchează „peste/sub” un anumit număr de goluri.

Sunt mai mulți jucători care aleg să mizeze pe varianta „peste”, deoarece este altul sentimentul atunci când te uiți la un meci și speri să se înscrie, decât atunci când ții degetele încrucișate la fiecare acțiune ofensivă. Dacă pariezi pe goluri, este bine să te axezi pe competițiile și pe echipele cu cea mai ridicată medie de reușite pe tabela de marcaj.

Card image

Prin tradiție, în Olanda și în Australia se marchează cele mai multe goluri, dar cotele peste „peste 2.5 goluri” sunt foarte mici, iar raportul dintre risc și recompensă îți este defavorabil. În plus, merită să îți concentrezi atenția pe marile ligi, deoarece găsești multe informații despre partide și acolo joacă cei mai valoroși fotbaliști de pe planetă, care nu își dau cu stângul în dreptul atunci când sunt în situație de a marca.

Iată care au fost echipele din ligile importante cu cea mai ridicată medie de goluri înscrise în sezonul 2021-2022:

1. Manchester City (Premier League) – 2.45 goluri/meci. Golgheter: Kevin de Bruyne – 15 goluri;
2. Liverpool (Premier League) – 2.42 goluri/meci. Golgheter: Mohamed Salah – 23 de goluri;
3-6. Bayern Munchen (Bundesliga) – 2.26 goluri/meci. Golgheter: Robert Lewandowski – 35 de goluri;
Paris Saint-Germain (Ligue 1) – 2.26 goluri/meci. Golgheter: Kylian Mbappe – 28 de goluri;
Real Madrid (LaLiga) – 2.26 goluri/meci. Golgheter: Karim Benzema – 27 de goluri;
AC Milan (Serie A) – 2.26 goluri/meci. Golgheter: Olivier Giroud, Rafael Leao – 11 goluri.

Așa cum se poate observa, fotbalul recompensează formațiile ofensive, pentru că Man City, PSG, Real Madrid și AC Milan au câștigat titlurile în țările lor.

Serie A s-a transformat total
Card image

În urmă cu câțiva ani, fotbalul italian era asociat cu lipsa spectacolului. Acolo s-a inventat „catenaccio”, adică un sistem defensiv prin care cu greu putea trece mingea, ca și expresia „victorie în stil italian”, adică 1-0. Situația s-a schimbat radical. Într-o singură rundă din Serie A, în sezonul 2021-2022, s-au marcat 39 de goluri în 10 meciuri. Doar runda a 14-a din Bundesliga (41 de goluri) și etapa a 9-a din Premier League (40 de goluri) au depășit această bornă.

Sunt mai multe explicații pentru numărul mare de goluri reușite în campionatul italian. Unul dintre motive ar fi introducerea sistemului VAR, datorită căruia a crescut numărul mare de penalty-uri acordate (de la 0.25 pe meci la 0.30 pe meci). De asemenea, a crescut numărul loviturilor de pedeapsă concretizate pe tabela de marcaj.

O altă observație foarte interesantă este că a crescut semnificativ procentul șuturilor care au trimis mingea în plasa porții (de la 8% în sezonul 2004-2005 la 12,2%. Jucătorii sunt antrenați să nu irosească acțiunile ofensive și să tragă la poartă numai de acolo de unde sunt siguri că pot marca. Numărul șuturilor din interiorul careului a crescut cu 85% față de sezonul de referință.

Totuși, liga cu cea mai mare medie de goluri marcate a fost Bundesliga (3.11). În Premier League s-au înscris 2.83 goluri pe meci (cea mai ridicată din istoria competiției). În schimb, LaLiga este în cădere liberă în ceea ce privește golurile marcate, în ultimele trei sezoane marcându-se sub 2.50 goluri pe partidă. De asemenea, Ligue 1 este tot mai săracă în goluri (medie de 2.79 goluri pe meci sezonul trecut). Acum câțiva ani, partidele din Hexagon erau spectaculoase. Acum, multe întâlniri de la care ai pretenții se termină 0-0 sau 1-0.

Așadar, Germania, Anglia și Italia sunt cele mai indicate competiții pentru pariurile pe goluri, cu accent pe meciurile în care sunt implicate echipele de top.

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Sepsi învinge CFR Cluj, scor 2-1 și câștigă Supercupa României

 

Card image