logo logo
Fotbal flash

Petrolul iese rău șifonată, după jocul de pe Ilie Oană cu CFR Cluj, scor 2-5

28 februarie 2023

 

Card image

Ultima partidă a etapei cu numărul 27, s-a disputat luni pe stadionul Ilie Oană, între Petrolul și CFR Cluj, la capătul căreia, Campioana în exercițiu a câștigat detașat cu scorul de 5-2 și s-a întors cu toate punctele puse în joc.

Golurile echipei Petrolul au fost înscrise în minutele 77 și 83, având-ui ca autori pe Mario Bratu și Stefan Purtic, ambii jucători fiind la primele reușite în această ediție de campionat. Pentru CFR Cluj, au marcat Ciprian Deac, '11; Daniel Birligea, '50; Rangelo Janga, '66; Antony Maglica, '73 și Nana Boateng, '81. Reușitele lui Birligea și Maglica, sunt primele din această ediție de campionat.

Ciprian Deac, cu un gol și două pase de gol, a fost cel mai bun jucător al echipei CFR Cluj, în ciuda vârstei și ținând cont că a evoluat și în returul partidei cu Lazio, din optimile Conference League, disputată joi.

Cea mai controversată fază a meciului, a fost cea din minutul 31, din careul ploieștenilor, când Mathaus a atins mingea cu mâna și nu a fost acordat penalty pentru CFR, chiar dacă faza a fost analizată de VAR și centralul George Găman a văzut reluările pe monitorul VAR. Faza golului marcat de Birligea, din minutul 50, a fost mult analizată de VAR, pentru un posibil henț din momentul preluării mingiei, dar mingea a fost preluată pe abdomen, nicidecum nu a fost atinsă cu mâna și golul a fost validat.

Cu cele trei puncte obținute, CFR Cluj, rîmâne pe locul 2, cu 56 puncte, cu două mai puțin decât Farul și cu 5 puncte, peste FCSB, ocupanta locului 3. În schimb, Petrolul, rămâne pe locul 8 și și-a pierdut aproape în totalitate șansele de a mai prinde un loc de play-off, având în următoarele două etape un program infernal, meci în deplasare cu FCSB și joc pe Ilie Oană, cu U Craiova.

Declarația antrenorului echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, după victoria categorică cu Petrolul

Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a delcarat după victoria categorică din meciul cu Petrolul, la canalul TV Digi Sport, următoarele: „Mă bucur că am marcat 5 goluri, puteam să marcăm mai multe, am avut mai multe ocazii, chiar dacă adversarul a jucat un 5-4-1. Adversarul a fost foarte bine organizat în prima repriză, a fost agresiv, ne-a creat probleme. Păcat că nu am primit penalty la 1-0, este a doua oară în acest campionat, când CFR Cluj primește penalty de la VAR, dar arbitrii de duc și nu dă. Eu n-am văzut așa ceva în niciun campionat din lume. Cu Rapid am primit două penalty-uri, arbitrul n-a vrut să se ducă la VAR. Eu nu mai înțeleg nimic cu VAR-ul ăsta, de ce l-au mai pus. Bine că n-a influențat scorul, altfel nu era bine deloc pentru noi și pentru nimeni.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

Într-o partidă restantă a etapei a 8-a, din Premier League, Man United și Leeds, au terminat egal

 

Card image