logo logo
Fotbal flash

Petrolul reușește să smulgă un punct în partida cu FCSB, în ultimul minut de joc

29 octombrie 2023

 

Card image

În fața propriilor suporteri, de pe stadionul Ilie Oană, Petrolul a reușit un scor de 2-2 cu FCSB, după un meci nu tocmai frumos, disputat duminică, dar care a atras atenția spectatorilor și telespectatorilor prin evoluția scorului și ca de fiecare dată, asupra arbitrajului.

Despre arbitraj, centralul partidei, Radu Petrescu, trebuia să acorde cartonașul roșu direct fundașului FCSB, Joyskim Dawa, pentru accidentarea gravă a lui Sergiu Hanca, care a părăsit terenul de joc pe targă, apoi a plecat acasă în cârje. La 5 minute după faultul grosolan, fundașul Dawa a fost schimbat, întrucât centralul Radu Petrescu putea să îi mai acorde un al doilea cartonaș galben, la primul fault.

Prima repriză a aparținut formației FCSB, care a reușit să deschidă scorul, în minutul 2, prin Damjan Djokovic. Repriza secundă a debutat cu golul al 2-lea, marcat de Alexandru Băluță, în minutul 49, un gol validat, în lipsa tehnologiei liniei de poartă, în care mingea a depășit linia porții.

La adăpostul celor două goluri, fotbaliștii echipei FCSB, au vrut să conserve rezultatul, dar nu au reușit. Astfel în minutul 70, atacantul Jair, înscrie dintr-o lovitură liberă de la 20 metri, scorul devenind 2-1. În ultimul minut al timpului suplimentar, fundașul echipei FCSB, Ngezana comite un fault în careu asupra lui Jair și se acordă penalty. Gheorghe Grozav a transformat penalty-ul cu emoții, portarul Târnovanu ghicise colțul, dar mingea i-a trecut pe sub el.

După acest rezultat, cu 31 puncte, FCSB continuă să fie pe prima poziție a clasamentului, iar Petrolul, cu 20 puncte ocupă locul 6, la egalitate de puncte cu Hermannstadt și Farul, despărțite de golaveraj. În ultima etapă a turului de campionat, FCSB va disputa duminica viitoare, derby-ul cu Rapid, pe Arena Națională, iar Petrolul va evolua în deplasare cu Sepsi.

Declarația antrenorului echipei Petrolul, Florin Pârvu, după egalul cu FCSB

La finalul meciului, antrenorul echipei Petrolul, Florin Pârvu, a declarat la canalul TV Digi Sport, următoarele: „Mă bucur cel mai mult, că am dat dovadă de motivație până la final, am crezut. Jocul a început de la 1-0 pentru FCSB, repriza a doua, la fel. Acolo am dubii la acel gol al 2-lea al FCSB, dar dacă s-a validat înseamnă că a fost. După 2-0, am schimbat și noi din mers, jucătorii care au venit de pe bancă, au venit cu un plus. Am schimbat și modulul de joc și a fost foarte bine. Suntem bucuroși că am reușit să revenim, să facem un rezultat de egalitate. Mai mult, mă bucur pentru suporterii noștri, care ne-au susținut până la final.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
P

 

În ultima partidă a etapei a 11-a, FCSB a remizat cu U Cluj, scor 2-2

 

Card image