logo logo
Fotbal flash

Portugalia învinge Cehia, scor 2-0 și preia șefia grupei a 2-a din Liga Națiunilor

10 iunie 2022

 

Card image

Într-o partidă din Liga Națiunilor, disputată joi pe stadionul José Alvalade din Lisabona, din cadrul grupei a 2-a, Liga A, Portugalia a învins Cehia cu scorul de 2-0 și în urma acestui rezultat, a preluat șefia grupei cu 7 puncte, fiind urmată de Spania, 5 puncte și Cehia 4 puncte. Ultima poziție a clasamentului este ocupată de Elveția, fără niciun punct.

Ambele goluri ale portughezilor, au fost înscrise în prima parte a meciului, având-ui ca autori pe Joao Cancelo, minutul 33, din pasa lui Bernardo Silva și Goncalo Guedes, minutul 38, din pasa excelentă a aceluiași Bernardo Silva.

Portugalia a meritat pe deplin victoria, fiind echipa mai eficientă, a avut o posesie exclentă, 60/40% și un raport al șuturilor pe spațiul porții de 5/1. Cristiano Ronaldo a fost folosit titular de data aceasta, nu a reușit să marcheze, dar a făcut un joc bun, fiind în permanență supravegheat în preajma careului de cel puțin doi fundași cehi.

În etapa a 4-a, a grupei a 2-a, ce se va disputa duminică, Portugalia va evolua în deplasare cu Elveția, iar Spania va primi vizita Cehiei. Ambele partide vor începe la orele 21:45..

Reacții după victoria Portugaliei, împotriva Cehiei

Antrenorul Portugaliei, Fernando Santos, a declarat după victoria împotriva Cehiei, conform site-ului UEFA, următoarele: „Este întotdeauna important să nu cedezi. Rezultatul este mai mult decât corect. În primele 20 de minute am controlat jocul cu un început bun și posesie, dar nu am fost foarte eficienți. Dar am controlat jocul și nu am permis niciun contraatac din partea Cehiei. Am marcat apoi două goluri, dar am mai fi putut marca încă două".

De partea cealaltă, selecționerul Cehiei, Jaroslav Šilhavý, a declarat conform aceleiași surse: „Nu am jucat la fel de bine ca împotriva Spaniei, când ne-am apărat cu grijă. Am făcut două greșeli tactice și am încasat două goluri. Ne-am îmbunătățit jocul în repriza a doua și am avut ocazii. Este păcat că nu am marcat, pentru că am fi putut să facem partida mai interesantă".

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Surprize în barajele pentru Liga 1, Dinamo și Chindia pierd partidele tur cu U Cluj și Concordia!

 

Card image