Portugalia și Franța au terminat la egalitate, scor 2-2, în grupa F, a EURO 2020

București, 24 Iunie 2021

../Imagini-07-2021/Cristiano-Ronaldo-CE-2020

În ultimul meci din grupa F, a Campionatului European, disputat miercuri, la Budapesta, Portugalia și Franța, au terminat la egalitate, scor 2-2 și ambele echipe se califică în optimile competiției, Franța de pe locul 1, cu 5 puncte, iar Portugalia, de pe poziția a 3-a, cu 4 puncte. La partida disputată pe stadionul Puskás Aréna, au asistat un număr de aproape 55 mii de spectatori.

Cristiano Ronaldo, a realizat o dublă, în minutele 31 și 60, ambele reușite din penalti-uri și se află în fruntea clasamentului golgheterilor, după faza grupelor, cu 5 goluri. Cu aceste goluri, Cristiano Ronaldo a egalat recordul de 109 reușite la nivel internațional, din 177 prezențe, deținut de fostul atacant iranian Ali Daei, cu numai 149 prezențe. Karim Benzema, a realizat și el o dublă pentru Franța, în minutele 45+2 și 47 (pen).

În minutele suplimentare ale partidei, Franța putea beneficia de un penalty, după ce Kingsley Coman a fost faultat în careu, dar atât centralul partidei, spaniolul Antonio Mateu Lahoz, cât și cei de la camera VAR, nu au considerat că se impunea penalty.

În optimile competiției, Portugalia va întâlni duminică Belgia, partida se va disputa în Spania. Belgia, spre deosebire de Portugalia, beneficiază de un număr de 6 zile pentru pregătirea jocului, care are numai 3 zile la dispoziție. Franța va întâlni luni pe Arena Națională din București, Elveția. Ambele partide vor avea aceiași oră de start, 22:00. Elveția are la dispoziție 7 zile pentru pregătirea jocului cu Franța.

Reacții după scorul egal de 2-2, dintre Portugalia și Franța

Antrenorul reprezentativei Franței, Didier Deschamps, a declarat după egalul cu Portugalia, conform site-ului oficial al UEFA, următoarele: „A fost o luptă și nu a fost ușor. Am dat cele două goluri din greșeli dar am încercat să câștigăm partida. Ne bucurăm că am terminat pe prima poziție în grupă și acum urmează să ne recuperăm, deoarece începe o nouă competiție.”

Karim Benzema, atacantul echipei Franței, a declarat după joc, conform aceleiași surse, următoarele: „Nu m-am îndoit niciodată de mine, dar știam că există așteptări de la mine. Am reușit să înscriu și o voi savura cu toată lumea."

Fernando Santos, antrenorul Portugaliei, a declarat după jocul cu Franța, conform site-ului UEFA, următoarele: „Ce mi-a plăcut cu adevărat a fost jocul colectiv al echipei. Când am fost întrebat ce trebuie să facem, acest lucru era diferit de jocul împotriva Germaniei și am spus că trebuie să fim uniți. Am fost puternici, consecvenți, cu un spirit minunat. Putem continua să ne îmbunătățim. În a doua repriză, nu am început bine, ci ne-am regrupat în apărare.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X