logo logo
Fotbal flash

Rapid pierde jocul cu U Craiova, scor 2-3 și termină play-off-ul pe locul 5

23 mai 2023

 

Card image

Rapid își încheie jocurile de pe stadionul Giulești, din această ediție de campionat, cu o înfrângere, în fața U Craiova, scor 2-3. Deși au evoluat cu un om în minus, fotbaliștii Universității au reușit să marcheze de două ori în poarta lui Moldovan și să se întoarcă acasă, cu toate punctele puse în joc.

Jucătorul Universității Craiova care a fost eliminat în minutul 47, a fost fundașul lateral Căpățână, pentru cumul de cartonașe galbene. În loc să profite de omul în plus, Rapid a mai încasat două goluri, fiind surprinși pe contraatac. La golul victoriei, din minutul 65, antrenorul echipei Rapid, Adrian Mutu, a criticat lipsa de fair-play a jucătorilor craioveni, întrucât în careul advers era un jucător accidentat și nu au dat mingea în afară, chiar dacă arbitrul nu oprise jocul.

Pentru Rapid, Marko Dugandzic a reușit o dublă, în minutele 33 și 59, ambele goluri înscrise din penalty-uri excelent executate. Andrei Ivan a realizat și el o dublă, pentru U Craiova, în minutele 43 (pen) și 52, fiind numit la finalul partidei și omul meciului, iar golul victoriei a fost marcat de Alexandru Crețu, minutul 65.

Cu cele două goluri marcate, Marko Dugandzic, totalizează 22 goluri și conduce în clasamentul golgheterilor din Superligă, fiind urmat de Andrea Compagno (FCSB), cu 20 goluri și Sebastian Mailat (FC Botoșani), cu 16 goluri.

Ultima etapă din play-off se va disputa la finalul acestei săptămâni, mai precis duminică și toate partidele de la aceiași oră, 20:30. Cele trei partide au semificații aparte, astfel FCSB va întâlni Rapid pe Arena Națională, ambele echipe vin după înfrângeri și mai mult FCSB vrea să se revanșeze după înfrângerea de pe Giulești, din etapa a 5-a disputată pe 23 aprilie. Rezultatele partidelor de la Cluj, dintre CFR și Farul și de la Craiova, dintre Universitatea, pot fi determinante în ocuparea locului 3. Astfel dacă CFR Cluj termină egal sau pierde partida cu Farul și U Craiova învinge Sepsi, vor face schimb de locuri în clasamentul final.

Declarația antrenorului echipei Rapid, Adi Mutu, după eșecul cu U Craiova

După eșecul cu U Craiova, antrenorul echipei Rapid, Adrian Mutu, a declarat la canalul TV Digi Sport, următoarele: „Este o seară ciudată, pentru că în prima repriză am făcut un joc bun, mi-a plăcut echipa, iar în a doua repriză, după ce a fost eliminarea lor, am făcut o mare greșeală în apărare și am luat un gol. Reușisem să revenim, iar după aceea, nu știu ce s-a întâmplat, de s-au oprit toți băieții. Știu de ce s-au oprit, dar de fapt în fotbal nu trebuie să se întâmple acest lucru, te oprești când fluieră arbitrul. Pe de altă parte, arbitrul putea să oprească faza, cât și jucătorii Craiovei, ar fi trebuit să fie fair-play și să oprească această fază, mai ales că ai noștrii se opriseră. Suntem pe final de sezon și bineînțeles că vor fi schimbări la nivelul lotului. Am făcut deja evaluarea la unii jucători și este pe terminate, știm ce avem de făcut și unde să intervenim pentru a putea la anul, să jucăm așa cum trebuie să jucăm.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

FCSB obține trei puncte mari în deplasare cu U Craiova și urcă pe locul 2 în clasamentul play-off

 

Card image