logo logo
Fotbal flash

Real Madrid se califică în finala Super Cupei Spaniei, după victoria la penalti-uri cu Valencia

12 ianuarie 2023

 

Card image

Partida din semifinalele Super Cupei Spaniei, dintre Real Madrid și Valencia, disputată miercuri pe King Fahd International Stadium din Riyadh (Arabia Saudită), s-a încheiat cu victoria echipei madrilene, după 120 minute de joc și executarea penalti-urilor de departajare, scor 5-4.

După primele 90 minute, scorul a fost 1-1, fiind nevoie de cele două reprize suplimentare. Golurile au fost marcate de Karim Benzema, minutul 39, dintr-un penalti obținut tot de el, pentru Real Madrid, respectiv, Samuel Dias Lino, minutul 46, pentru Valencia.

În cele două reprize suplimentare nu s-a marcat, așa că, s-a trecut la executarea loviturilor de departajare de la punctul cu var. Cei de la Real Madrid au reușit să înscrie prin Benzema, Modric, Kroos și Asensio. Pentru Valencia au transformat Cavani, Moriba și Guillamon, iar Comert și Gaya, au ratat.

Cea de-a doua semifinală se va disputa în această seară, începând cu orele 21:00, între Betis și Barcelona, pe același stadion. Învingătoarea va disputa finala Super Cupei Spaniei, cu Real Madrid, programată duminică de la orele 21:00, tot în Arabia Saudită și pe același stadion King Fahd. Oricum Real Madrid va beneficia de o zi în plus de odihnă și de refacere după jocul epuizant de 120 minute de joc de miercuri.

Declarația antrenorului echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, după calificarea în finala Super Cupei Spaniei

Antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti a declarat la conferința de presă de pe stadionul King Fahd din Riyadh, după ce echipa sa și-a rezervat locul în finala Supercupei Spaniei, conform site-ului clubului madrilen, următoarele: „A fost un meci greu și greu de disputat. Nu există meciuri la acest nivel care să nu fie grele. Am făcut o greșeală clară la începutul reprizei secunde și ne-a fost greu. Prima repriză a fost bine, la fel și finalul partidei. Adversarul s-a apărat bine și ne-a creat probleme pe contraatac. Suntem mulțumiți. Trebuie să ne îmbunătățim treptat, dar am făcut o treabă bună. Nu am fost grozavi la câteva momente în joc. Fizic, nu am avut probleme pentru că ne-am descurcat mai bine în ultima perioadă. Am încercat să marcăm în prelungiri și să evităm penalty-urile. Nu suntem la cel mai bun nivel al nostru, pentru că sunt jucători care s-au întors abia recent după Cupa Mondială. Trebuie să ne îmbunătățim în ceea ce privește pregătirea fizică. Am fost afectați de accidentările lui Camavinga și Lucas Vázquez și am adus jucători precum Mendy și Carvajal. Important e că am ajuns în finală. Ne-am dorit să ajungem în finală. Ne vom descurca bine în finală și vom vedea ce se întâmplă. Aceasta este o situație diferită față de anul trecut. O să luptăm pentru a câștiga Supercupa.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

P

Galatasaray devine lider în campionatul Turciei, după victoria cu İstanbulspor

 

Card image