logo logo
Fotbal flash

Real Madrid va disputa finala Champions League cu Liverpool, pe 28 mai la Paris

05 mai 2022

 

Card image

La patru zile după ce au câștigat al 35-lea titlu în campionat, este din nou petrecere pentru madridiști, reușind să se califice în finala Champions League, după o evoluție fantastică în returul semifinalei cu Manchester City, scor general 6-5.

Returul semifinalei disputate miercuri pe Santiago Bernabeu, în prezența a peste 61 mii de spectatori, dintre Real Madrid și Manchester City, a avut o răsturnare spectaculoasă de scor, favorabilă madrilenilor, atunci când nimeni nu se mai aștepta și au dus meciul în prelungiri.

Manchester City pornea partida cu avantajul minim de un gol după partida tur, iar după ce au făcut un joc destul de consistent, reușeau să înscrie prin Riyad Mahrez în minutul 73 și să viseze la finala UCL. N-a fost să fie, pentru că Rodrygo a reușit să marcheze de două ori, în minutele 90 și 90+1 și să ducă meciul în prelungiri. Rodrygo fusese introdus în teren de Carlo Ancelotti în minutul 68, în locul lui Tony Kross.

În prelungirile partidei, cu un moral excelent, Karim Benzema obține un penalti, în minutul 95 și tot el avea să-l transforme, aducând în avantaj formația sa. Până la finalul celor două reprize de prelungiri, madrilenii au jucat cu multă determinare, s-au apărat cu mult calm și au continuat să pună probleme în atac.

Portarul echipei Real Madrid, belgianul Thibaut Courtois, de 29 ani, a primit titlul de om al meciului, datorită prestației excelente, a contribuit la accederea echipei sale în finală.

Declarația antrenorului echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, după calificarea în finala UCL

După victoria cu Manchester City, antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, a declarat la conferința de presă de pe Santiago Bernabéu, următoarele: „Nu este atât de ușor de explicat. Când toată lumea a crezut că jocul a fost terminat, s-a ajuns la un singur detaliu fin, o combinație bună și un gol al lui Rodrygo. Ai nevoie și de un pic de noroc, pentru a câștiga aceste tipuri de jocuri, totuși. Adversarul a fost puternic. Partida a fost foarte completă, iar echipa nu a renunțat. După ce Manchester City a marcat a devenit mult mai dificil, dar ne-am angajat. Am avut noroc și am avut energie. Schimbările au ajutat. Jucătorii au dat totul pentru că a fost un joc atât de intens. Sunt încântat să fiu implicat într-o altă finală, împotriva unei echipe mari precum Liverpool. Am evoluat împotriva lor ca jucător și ca antrenor. Am înfruntat Liverpool în 2005, în 2007 și am fost la Liverpool timp de doi ani. Pentru mine este ca un derby, pentru că încă mai sunt fan Everton.”

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

După victoria FCSB cu CFR Cluj, lupta pentru titlu devine tot mai interesantă

 

Card image