logo logo
Fotbal flash

Ricardo Orsolini, după eșecul echipei Bologna cu Atalanta: Culegem mai puțin decât semănăm

10 ianuarie 2023

 

Card image

Ultima partidă a etapei cu numărul 17 din Serie A, disputată luni pe stadionul Renato Dall'Ara, între Bologna și Atalanta s-a încheiat cu victoria echipei vizitatoare, scor final 2-1. Urmare a celor trei puncte câștigate, Atalanta urcă pe locul 6, loc ce i-ar asigura participarea la următoarea ediție a Cupelor Europene intercluburi.

Cei de la Bologna au început bine jocul, prima repriză le-a aparținut în totalitate, când au reușit să și marcheze, în minutul 6, prin Riccardo Orsolini, cu un șut din afara careului.

Repriza secundă începe cum nu se poate mai bine pentru Atalanta. La primul șut pe spațiul porții, în minutul 47, asistăm la golul egalizator, înscris de Teun Koopmeiners, cu un șut din afara careului, din pasa lui Jeremie Boga.

Din pasa aceluiași Jeremie Boga, în minutul 58, Rasmus Hojlund scapă singur cu portarul și înscrie golul de 2-1, care urma să fie și golul victoriei. Putem spune că antrenorul echipei Atalanta, Gian Piero Gasperini a fost inspirat când la pauză la introdus în teren pe mijlocașul ofensiv Jeremie Boga, în locul lui Mario Pasalic.

În etapa următoare, Atalanta va primi duminică, vizita echipei Salernitana (loc 14, cu 18 puncte). Bologna (locul 12, cu 19 puncte) va evolua în deplasare, în aceiași zi cu Udinese (locul 8, cu 25 puncte).

Declarația atacantului echipei Bologna, Riccardo Orsolini, după înfrângerea cu Atalanta

Atacantul echipei Bologna, Riccardo Orsolini, a declarat după înfrângerea cu Atalanta, conform site-ului clubului, următoarele: „În această seară am avut norocul să marchez un gol și plăcerea de a-l dedica antrenorului Mihajlovic, care din păcate ne-a părăsit, și lui Gianluca Vialli, pe care am avut norocul să îl întâlnesc cu echipa națională. Am avut o relație specială cu Sinisa, e o pierdere ca a lui Vialli care a rănit pe toată lumea. Am abordat meciul cu atitudinea potrivită, găsind imediat golul, apoi am închis și ne-am compactat, închizând prima repriză fără probleme, atât de mult încât la pauză Motta ne-a complimentat.”

„În repriza a doua, însă, am avut acele 10 minute în care ne-am pierdut capul și am plătit pentru asta. Pierdem meciuri din cauza unor nepăsări pe care nu ne putem permite să le comitem în această perioadă. Absența unor titulari nu poate fi un alibi, pentru că cei care au venit și-au adus contribuția. Acest meci nu ne demoralizează, dar trebuie să ne facă să înțelegem că nu putem pierde cu un joc atât de bun: culegem mai puțin decât semănăm. Să începem din nou mâine, trebuie să ne regrupăm și să ne gândim pentru meciul de duminica viitoare”, a spus în încheiere Orsolini.

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

P

În campionatul Belgiei, Gent și Standard Liege, au terminat egal, într-un meci din etapa a 18-a

 

Card image