logo logo
Fotbal flash

România Under 21 și-a început pregătirile pentru turneul final Euro 2023

04 Septembrie 2021

 

Card image

Turneul final al Campionatului European U21 din 2023, va fi organizat pe patru stadioane din România și Georgia, la Cluj-Napoca și București și în Georgia, la Batumi, Poti și Tbilisi. Meciul de deschidere va avea loc în România, iar finala va avea loc în Georgia.

Sub comanda noului antrenor Florin Bratu, România Under 21, a început pregătirea pentru EURO 2023, competiție unde și-a asigurat prezența din postura de țară organizatoare. Tricolorii vor întâlni Georgia, pe 7 septembrie, la Voluntari, ora 21:00. Partida va fi transmisă în direct de TVR 1.

Cele 16 echipe calificate vor fi împărțite în patru grupe de câte patru pentru turneul final, cei patru câștigători și patru al doilea în fiecare secțiune ajungând în sferturile de finală. De acolo va exista un format de eliminare standard.

Partida amicală dintre România U21 – Anglia U21, programată vineri, 3 septembrie, pe stadionul Steaua, nu a mai avut loc, deoarece au fost depistate două cazuri pozitive la testul Covid 19, în rândul componenților lotului englez, înainte să facă deplasarea la București.

Conferința de presă a selecționerului România U21, Florin Bratu

Înaintea partidei cu Anglia U21, ce nu a mai avut loc, antrenorul Florin Bratu, aflat în cantonamentul de la Buftea, a răspuns jurnaliștilor în cadrul unei conferințe de presă, spunând: „A fost o emoție specială pentru mine, la reîntâlnirea cu o parte dintre jucători, pentru că sunt mulți dintre ei, cu care eu am mai lucrat. Mă bucur să văd că, au venit cu mult drag la Echipa Națională. Este prima acțiune împreună, ne-am descurcat bine, dar implicarea lor la antrenamente a făcut diferența.”

Întrebat de jurnalistul Telekom Sport, de amintirile pe care le are, de pe stadionul din Ghencea, unde va trebui să aibă loc partida cu Anglia, Florin Bratu a spus: „Atât timp cât am jucat fotbal, am amintiri frumoase, vreau să le uit pe cele care au fost mai puțin bune pentru mine. În Ghencea, tot timpul a fost o atmosferă bună, în care, ca și jucător te motiva. Sper ca și acum, lumea să vină la stadion, avem nevoie de susținere.”

Un jurnalist de la Antena 1, l-a întrebat pe Florin Bratu, dacă este încrezător că va avea aceiași generație bună de jucători, precum cele avute de predecesorii săi, Mirel Rădoi sau Adrian Mutu, Florin Bratu a spus: „Sunt în stadiul în care, vreau să-i cunosc, vreau să-i descopăr, nu mă hazardez, nu vreau să fac promisiuni. Vreau să le dau spirit, atât timp cât vom avea spirit și vom simți că vom juca pentru tricolor, prin multă muncă, lucrurile vor veni de la sine. Vreau să evaaluez jucătorii, vreau să evaluez lotul și să începem să omogenizăm Naționala U21, pentru că, ne trebuie și rezultate. Trebuie să avem răbdare și să fim echilibrați.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

P

Laszlo Balint, după victoria UTA-ei cu U Craiova: Suporterii au fost incredibili astăzi!

 

Card image