logo logo
Fotbal flash

România învinge Finlanda, după un joc bun, care dă un alt moral tricolorilor în Liga Națiunilor

12 iunie 2022

 

Card image

Noul și cochetul stadion Giulești, care a fost ales de conducerea tehnică a FRF, pentru disputarea meciurilor de acasă, ale selecționatei României, a purtat noroc tricolorilor, care au învins Finlanda, scor 1-0, în partida disputată sâmbătă din Liga Națiunilor.

După un joc bun, în care cele mai mari ocazii de gol au aparținut jucătorilor lui Edi Iordănescu, cu trei bare, un penalty ratat, au reușit numai un singur gol, în minutul 30, prin Nicușor Bancu, cu o reluare cu capul, din centrarea lui George Pușcaș.

După un start bun de meci, Cicâldău a obținut un penalty, dar a fost executat destul de slab de George Pușcaș, pe mijlocul porții și portarul finlandez Jesse Joronen, care activează la Brescia, a respins din cădere cu piciorul.

Și portarul României Florin Niță, a avut câteva intervenții senzaționale, contribuind din plin la victoria tricolorilor. Astfel, în minutul 35, a respins mingea trimisă de Robin Lod, apoi în minutul 53 a respins șutul lui Pohjanpalo de lângă bară.

Fanii prezenți la meciul de pe Giulești, au fost ca un al 12-lea jucător, punând presiune pe jucătorii finlandezi și încurajând jucătorii favoriți. Singurul apect negativ comis de fani, a fost aruncarea acelor două torțe în incinta terenului de joc, arbitrul austriac Harald Lechner, fiind nevoit să oprească jocul pentru un minut.

Pentru tricolori urmează pe același stadion, jocul cu Muntenegru, care se va disputa marți, începând cu orele 21:45. Moralul tricolorilor este excelent pentru jocul cu Muntenegru, iar în cazul unui nou succes, România va urca pe locul secund în clasamentul grupei a 3-a, din Liga B. Tot în aceiași zi, Bosnia-Herzegovina va evolua acasă cu Finlanda.

Declarația selecționerului României, Edi Iordănescu, după succesul cu Finlanda

După victoria cu Finlanda, selecționerul României, Edi Iordănescu, a declarat pentru canalul TV Antena 1, următoarele: „A fost o seară bună pentru noi, pentru că am produs rezultatul pe care îl doream. În același timp, jucătorii au caracter și România are viitor. Rămân la părerea că și din jocul trecut, puteam să scoatem ceva mai mult, cel puțin un punct. A fost o săptămână grea pentru noi, cu două deplasări, după care retur la București, cu trei jocuri în șapte zile. A venit un progres de la joc la joc, în exprimarea echipei și mie îmi dă încredere și mai multă pentru viitor.”

„Vreau să felicit băieții, pentru caracterul pe care l-au arătat, pentru intensitatea și efortul pe care l-au pus în joc și victoria este în totalitate a lor. Aveam nevoie de acest moment, pentru că, altfel poți să construiești când fondul este bun și este de încredere. Am spus că va fi o grupă grea, cu jocuri de foc, pentru că n-am ajuns la nivelul la care putem fi. Trebuie ca în două zile să ne recuperăm, pentru că trebuie să pregătim bine jocul următor”, a spus în încheiere Edi Iordănescu.

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

După FCSB și Sepsi, U Craiova este a 3-a echipă calificată în UEFA Conference League

 

Card image