România învinge Macedonia de Nord, la debutul în preliminariile Cupei Mondiale 2022

București, 26 Martie 2021

../Imagini-04-2021/Valentin-Mihaila

La debutul în preliminariile Cupei Mondiale 2022 din Qatar, selecționata României a obținut victoria cu scorul de 3-2, împotriva Macedoniei de Nord, în partida disputată joi, pe Arena Națională, după un joc în care apărarea nu s-a ridicat la nivelul liniei ofensive.

După ce România a condus cu 2-0, până în minutul 82, prin golurile marcate de Florin Tănase, '28 și Valentin Mihăilă, '50, s-a văzut egalată în mai puțin de un minut, urmare a golurilor marcate de Arijan Ademi, '82 și Aleksandar Trajkovski, '83, pentru Macedonia de Nord. Important este că, echipa României a avut reacție după golul egalizator și a reușit să înscrie golul victoriei prin Ianis Hagi, '86.

Pentru următorul joc, cel cu Germania, programat duminică pe Arena Națională, selecționerul Mirel Rădoi, trebuie să elimine greșelile din apărare, în frunte cu portarul Florin Niță, care activează la Sparta Praga, pentru că este inadmisibil să nu știe că, atunci când primește minge în careu de la un coechipier nu are voie să joace cu mâna! Mirel Rădoi mai are de învățat multe în calitate de selecționer și să știe să transmită jucătorilor cum trebuie să conserve un rezultat.

După ce i-a luat locul lui Florinel Coman, accidentat, în minutul 14, Valentin Mihăilă a fost cel mai bun jucător al formației noastre. În afara golului marcat, a jucat dezinvolt, în regim de mare viteză, depășind-uși de multe ori adversarul direct. Nici Florin Tănase nu a jucat rău, dar din partea lui Claudiu Keșeru se aștepta mult mai mult.

Declarația atacantului Valentin Mihăilă (România), după victoria cu Macedonia De Nord

Atacantul Valentin Mihăilă, a declarat după victoria cu Macedonia, la postul de televiziune PRO TV, următoarele: „Sunt bucuros că am reușit să marchez la debut, dar mai bucuros pentru cele trei puncte, foarte importante din această seară. De acum, trebuie să ștergem cu buretele și să ne gândim doar la meciul cu Germania. Am intrat în teren cu atitudine, cu determinare, cum am făcut-o și în Italia, pentru că mi-am dat seama că nu este timp. În fotbal se schimbă foarte repede lucrurile și trebuie să demonstrezi cât mai rapid. Sunt o fire energică și pozitivă, așa-mi place să fiu. Sunt foarte fericit de ce am realizat până acum în acest an și nu vreau să mă opresc aici. Cu Germania, trebuie să scoatem punct sau puncte. O calificare a noastră la Campionatul Mondial, ar fi un vis devenit realitate pentru mine. De mic îmi doresc să joc la un Campionat European sau Campionat Mondial cu Echipa Națională, iar apoi să ajung să joc în Champions League.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X