logo logo
Fotbal flash

România obține prima victorie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, scor 1-0, cu Honduras

23 Iulie 2021

 

Card image

În prima etapă a grupei B de la JO Tokyo 2020, disputată joi, selecționata olimpică a României a învins formația similară a Honduras-ului, cu scorul de 1-0, urmare a autogolului lui Elvin Oliva, din minutul 45+1.

Prima ocazie de gol a României, a venit destul de târziu, minutul 43, prin Andrei Rațiu, al cărui șut din marginea careului, trece pe lângă poartă. Singurul șut pe poartă al jucătorilor români, a fost cel al lui Sefer în ultima parte a meciului, care nu a avut intensitatea necesară să-i pună probleme portarului Guity.

Din echipa României, s-a făcut remarcat portarul Aioani, care a salvat poarta în câteva situații critice, cea mai elocventă a fost în minutul 65, atunci când a blocat șutul lui Jose Reys. În celălalt joc al grupei B, Noua Zeelandă a învins tot cu 1-0, formația Coreea de Sud. Următoare etapă este duminică, atunci când România va întâlni Coreea de Sud, iar Noua Zeelanndă se va confrunta cu Honduras.

Reacția selecționerului României, Mirel Rădoi, după victoria cu Honduras

La finalul jocului, antrenorul selecționatei olimpice a României, Mirel Rădoi, a declarat la canalul de televiziune TVR 1, următoarele: „Victoria nu vine niciodată ușor, sau cel puțin pentru noi românii vine cu un preț. A fost o unitate de grup, determinare, sacrificiu, acesta este prețul victoriei. Mă bucur că au înțeles și au aplicat foarte bine, ceea ce noi le-am transmis și de multe ori pe teren, au decis singuri, ceea ce au curaj și personalitate. Am fost și puțini norocoși în seara asta, am cedat inițiativa mai ales în repriza a doua, știam că trebuie să riște. Sperăm ca de la meci la meci, să mai acumulăm ceva, chiar la organizarea în defensivă și să jucăm mult mai repede și mai bine pe tranzișia pozitivă.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

P

Italia învinge Belgia, după un joc echilibrat și va întâlni Spania în semifinalele Euro 2020

 

Card image