logo logo
Fotbal flash

Selecționata Israel a etalat un joc modern cu România, iar rezultatul de egalitate este unul injust

10 septembrie 2023

 

Card image

Peste 42 mii de spectatori, mulți veniți din provincie, au susținut Echipa Națională a României, încă din primul minut, în partida cu Israel, din cadrul grupei I, a preliminariilor EURO 2024, disputată sâmbătă pe Arena Națională și încheiată cu scorul de 1-1.

După o primă repriză echilibrată, în care la pauză, jucătorii României au intrat la vestiare cu un rezultat favorabil, după golul marcat în minutul 27 de către Denis Alibec, în repriza secundă, jucătorii israelieni au preluat inițiativa, reușind să egaleze în minutul 53, prin mijlocașul Oscar Gloukh, ce activează la formația de club Salzburg.

Rezulatul de egalitate este unul mulțumitor pentru România, dacă ținem cont de jocul fără orizont prestat de elevii lui Edy Iordănescu și de valoarea incontestabilă a adversarului, care au reușit pe parcursul reprizei secunde un joc modern, simplu, eficient și aerisit.

Fotbalul israelin este cu mult peste valoarea fotbalului românesc, dacă ne gândim numai la competițiile interne. România nu are nicio echipă de club în grupele competiților organizate de UEFA, în vreme ce, Israelul are două echipe, Maccabi Haifa, în grupele Europa League și Maccabi Tel Aviv, în grupele Conference League.

După acest rezultat, în clasamentul grupei I, conduce Elveția cu 11 puncte, urmată pe locul secund de România, cu 9 puncte și Israel, locul 3, cu 8 puncte. Marți selecționata României va evolua tot pe Arena Națională, împotriva selecționatei Kosovo, de la orele 21:45. Kosovo a reușit tot sâmbătă, un scor egal, 2-2, pe propriul teren cu Elveția.

Declarația selecționerului României, Edy Iordănescu, după egalul cu Israel

După egalul cu Israel, selecționerul României, Edy Iordănescu, a declarat la canalul de televiziune Prima TV, următoarele: „Înainte de orice, trebuie să mulțumim publicului, am aprins speranța și publicul a venit imediat lângă Echipa Națională. Mi-aș fi dorit să le putem oferi mai mult, din păcate, atât am putut să le oferim în seara asta. Suntem foarte conștienți de cum s-a desfășurat jocul și că am avut 1-0 și dacă gestionam diferit, puteam să câștigăm chiar dacă nu ușor, dar în același timp, puteam să și pierdem jocul. Una peste alta, încrederea mea în grup rămâne intactă, sunt foarte încrezător că vom merge la EURO. Rămânem neînviși după 5 jocuri și pe loc calificabil. Prima repriză am gestionat-o bine, pentru că Israelul n-a avut ocazii. Am acoperit bine terenul, am avut o intensitate acceptabilă. Adversarul a avut foarte multă calitate individuală, joacă la nivel foarte bun, în Cupele europene. Din păcate, în repriza a 2-a, ar fi trebuit să facem mai mult, să producem mai mult, să avem mai multă inițiativă.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

Înfrângerea de pe teren propriu a Rapidului cu Petrolul, greu de digerat

 

Card image