logo logo
Fotbal flash

Sevilla învinge Juventus, după 20 minute de joc și va juca finala Europa League cu Roma

19 mai 2023

 

Card image

În returul semifinalei de Europa League, disputat joi pe stadionul Ramón Sánchez-Pizjuán, în prezența a 42000 de spectatori, Sevilla s-a confruntat cu Juventus, partida pornind de la scorul din tur, disputat la Torino, de 1-1. Sevilla a reușit să câștiga partida după 120 minute de joc, scor final 2-1, întrucât după primele 90 minute, scorul era tot unul egal, de 1-1.

Golurile au fost marcate de Suso, minutul 71 și Erik Lamela, minutul 95, prntru Sevilla, respectiv, Dusan Vlahovic, minutul 65, pentru Juventus. Din minutul 115, Sevilla a evoluat în 10 oameni, după ce, Marcos Acuna a primit al doilea cartonaș galben și automat pe cel roșu.

Față de partida tur disputatî la Torino, în urmă cu o săptămână, Juventus a evoluat mult mai bine, fiind echipa care și-a creat cele mai clare ocazii de gol, ratând posibilitatea de a prinde finala Europa League, de la Budapesta, pe care ar fi disputat-o cu Roma.

Antrenorul echipei Juventus, Massimiliano Allegri, a fost inspirat cu introducerea în teren în minutul 64, a atacantului Dusan Vlahovic și în minutul următor, reușea să și deschidă scorul. Până la acel minut, în prima parte a meciului, Juventua a avut două mari ocazii de gol, în minutele 15, prin Federivo Gatti și în minutul 34, prin Moise Kean, care a trimis în bara porții lui Bono.

Golul egalizator al echipei Seviila, înscris de Suso, cu un șut puternic și bine plasat, din afara careului, l-a luat prin surprindere pe portarul Wojciech Szczesny, neavând vizibilitate, din cauza aglomerației de jucători din interiorul careului. Golul victoriei echipei Sevilla, înscris în prima repriză a prelungirilor, a fost cu o reluare cu capul, iar până la finalul partidei, jucătorii echipei Sevilla au știut să-și apere avantajul de pe tabelă.

Declarația antrenorului echipei Juventus, Massimiliano Allegri, după eșecul cu Sevilla

Massimiliano Allegri, antrenorul echipei Juventus, a declarat după ratarea calificării în finala Europa League, conform site-ului UEFA, următoarele: „Echipa a făcut ceea ce trebuia să facă. Detaliile fac diferența. Trebuie doar să le mulțumesc băieților pentru tot ce au făcut și îmi pare rău pentru ei. Când joci meciuri atât de importante, în care detaliile fac diferența, este un moment să treci de la un gol marcat la un gol primit. Dar am făcut un meci bun și aceștia sunt pașii pe care echipa trebuie să-i facă, mai ales băieții cu puțină experiență.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

U Cluj va disputa finala Cupei României cu Sepsi, după ce a eliminat UTA Arad în semifinale

 

Card image