logo logo
Fotbal flash

Sheriff Tiraspol s-a calificat pentru prima dată în istorie, în grupele Champions League

26 August 2021

 

Card image

După ce a înregistrat victorie și meci egal cu Dinamo Zagreb, în play-off-ul Champions League, 3-0 la Tiraspol și 0-0 în Croația, Sheriff Tiraspol s-a calificat pentru prima dată în grupele Champions League, fiind prima echipă din Republica Moldova, care reușește această performanță.

În partida de pe stadionul Maksimir din Zagreb, au asistat 8000 de spectatori, în care jucătorii croați au avut o posesie superioară, 65/25, dar nu au reușit să înscrie nici un gol, deși au avut ocazii numeroase.

Formația Sheriff, la adăpostul scorului înregistrat la Tiraspol, s-a apărat cu calm, închizând aproape toate culoarele de gol spre poarta lui Georgios Athanasiadis. Cea mai mare ocazie de gol a croaților, a fost cea a lui Mislav Orsic, din minutul 54, cu un șut puternic de la peste 25 metri și în care portarul Athanasiadis, a respins spectaculos.

Reacții după calificarea echipei Sheriff, în grupele Champions League

Sébastien Thill, mijlocaș al echipei Sheriff, a declarat după calificarea în grupele Champions League, conform site-ului oficial al UEFA, următoarele: „Suntem foarte fericiți, este prima dată când clubul s-a calificat în faza grupelor din Liga Campionilor. Știam înainte de joc că vor forța, deoarece aveau nevoie de trei goluri și va fi un joc foarte dificil. Am câștigat o mulțime de dueluri, am dat totul și după cele două meciuri am meritat să ne calificăm. Suntem fotbaliști și vrem să jucăm împotriva celor mai buni. Nu contează cine jucăm, există atât de multă bucurie și emoție pentru noi.”

Giorgos Athanasiadis, portarul echipei Sheriff și Omul Meciului, a declarat conform aceleiași surse: „Sunt foarte fericit pentru rezultat și echipa este foarte fericită. Dinamo a început prima repriză foarte puternic, dar toată echipa noastră a jucat foarte bine, am reușit să salvăm câteva lovituri și acum suntem în faza grupelor din Liga Campionilor."

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

P

După un gol marcat din ofsaid nesemnalizat, CFR Cluj câștigă cele 3 puncte cu CS Mioveni

 

Card image