Spania a remizat cu Polonia și poate rata calificarea în optimile EURO 2020

București, 20 Iunie 2021

../Imagini-07-2021/Spania-Polonia-1-1

După rezultatul final de 1-1, obținut de Spania în jocul cu Polonia, disputat sâmbătă, în cadrul grupei E, a turneului final EURO 2020, riscă să piardă calificarea în optimile competiției. În clasamentul grupei, după primele două etape, Suedia are 4 puncte, urmată de Slovacia cu 3 puncte. Locurile 3 și 4 sunt ocupate de Spania cu 2 puncte și Polonia cu 1 punct.

Golurile de pe Estadio de La Cartuja, din Sevilla, au fost marcate de Alvaro Morata, minutul 25, pentru Spania, respectiv, Robert Lewandowski, minutul 54, pentru Polonia. În minutul 58, spaniolii au ratat un penalty, prin Gerard Moreno, care a trimis mingea în stâlpul porții lui Wojciech Szczesny.

Ultima etapă este programată miercuri, atunci când Slovacia se va confrunta cu Spania, iar Suedia va întâlni Polonia. Calificarea în optimi încă se joacă, cu excepția Suediei, care este ca și calificată, restul echipelor își fac calcule înaintea confruntării și orice surpriză este posibilă.

Reacții după partida Spania- Polonia, scor 1-1

Căpitanul reprezentativei Poloniei, Robert Lewandowski, a declarat după egalul cu Spania, conform site-ului oficial al UEFA, următoarele: „În seara aceasta, am făcut un joc bun. Bineînțeles că am făcut câteva greșeli, atât în apărare, cât și în atac, dar jocul echipei a arătat mult mai bine decât cel împotriva Slovaciei. De ce? Cred că în primul joc am vrut să jucăm fotbal pur și să creăm multe ocazii. Ne-am concentrat pe asta și alte compartimente nu au funcționat. Știam că împotriva Spaniei vom fi mai concentrați pe apărare, dar am făcut-o destul de bine. Pur și simplu a funcționat.”

Antrenorul Spaniei, Luis Enrique, a declarat conform aceleiași surse, următoarele: „Am cea mai mare dorință de a urmări și analiza meciul. Nu ne-a lăsat cu cea mai bună senzație, poate am fost echipa dominantă, dar nu a fost suficient pentru a forța victoria. Mi-a plăcut cum a jucat Polonia. Au creat șanse clare. Probabil am încercat prea mult și am depășit lucrurile în loc să creăm oportunități clare. Ratarea penalty-ului a fost un păcat, deoarece a fost într-un moment absolut crucial.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X