logo logo
Fotbal flash

Surpriză de proporții în etapa a 29-a, după un joc slab, FCSB pierde la Arad partida cu UTA

06 Martie 2023

 

Card image

Penultima echipă din Superligă, de dinaintea etapei a 29-a, UTA Arad a produs surpriza etapei și a reușit o victorie importantă cu FCSB, disputată duminică, scor final 3-1, după o mobilizare și o determinare excelentă, atât în teren cât și în tribunele arhipline.

După acest rezultat, UTA a reușit să urce o poziție în clasament, cu 27 puncte și să predea ștafeta penultimei poziții echipei FC Argeș. Ca o ironie a sorții, ultimele două poziții ale clasamentului sunt ocupate de cele două echipe reprezentante ale județului Argeș.

Pe stadionul Francisc Neuman, cu un gazon nu tocmai bun, cei de la FCSB au înscris în propria poartă, în minutul 14, prin fundașul central Joonas Tamm. Peste numai 5 minute de la deschiderea scorului, Florinel Coman reușea să aducă egalarea, cu un șut din mijlocul careului, iar cu rezultatul de 1-1, avea să se termine prima repriză.

În partea a doua a meciului, cu schimbarea neinspirată a celor de la FCSB, prin înlocuirea lui Malcom Edjouma, cu Andrei Cordea, echipa a suferit la mijlocul terenului, iar cei de la UTA au profitat la maximum, reușind să mai înscrie două goluri prin Virgil Postolachi, minutul 64 și Desley Ubbink, minutul 78.

Centralul partidei, Florin Chivulete a arbitrat destul de slab, reușind prin deciziile luate, să imflameze spiritele atât în teren cât și în tribune. A prelungit partida cu 9 minute, deși nu se impunea, pentru că nu a existat arbitraj video la acest joc, datorită unor probleme tehnice. La o altă fază, când se impunea să acorde corner clar pentru UTA, în minutul 62, a acordat repunere a mingiei din 6 metri.

Mai putem consemna, accidentarea destul de urâtă suferită de Adrian Șut, în zona capului, la o intrare imprudentă și la o fază care nu anunța nimic la mijlocul terenului, din minutul 90+2. Și din această cauză, este necesară prezența unui antrenor cu licență pe bancă, pentru că acesta, în afara lecțiilor de pregătire specifice fotbalului, mai are și sarcina de a învăța jucătorii, cum să se protejeze și să se ferească de accidente stupide, atât la antrenamente cât și în timpul jocurilor.

Declarația antrenorului echipei UTA Arad, Laszlo Balint, după succesul cu FCSB

După victoria din partida cu FCSB, antrenorul echipei UTA Arad, Laszlo Balint, a declarat la canlul TV Digi Sport, următoarele: „Este o victorie mai degrabă crucială pentru moralul și încrederea noastră. Am demonstrat în seara asta, de ce suntem capabili, pentru că, am avut o săptămână în care am jucat împotriva celor mai bune echipe din campionat. Mergem și la Craiova, care la fel se înscrie în acest pluton al echipelor care se bat acolo la câștigarea trofeului. După aceste jocuri, am demonstrat că suntem valoric, mult peste locul nostru din clasament. Felicitări băieților, au abordat meciul extraordinar, chiar dacă în prima repriză am avut momente când am fost puțin crispați. În repriza a doua, am demonstrat cu prisosință că, merită să câștigăm acest meci și victoria nu poate fi pusă la îndoială.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

Sergio Ramos, după eșecul cu Bayern: Va trebui să arătăm mai mult caracter în manșa a doua

 

Card image