logo logo
Fotbal flash

Trei puncte mari obține Barcelona, după jocul dificil din deplasare cu Atletico Madrid

09 ianuarie 2023

 

Card image

Barcelona a reușit victorie în deplasarea de duminică cu Atletico Madrid, scor 1-0, într-unul din cele mai dificile jocuri ale sale și să-și consolideze poziție de lider al clasamentului din LaLiga, urmare și a jocului rezultatelor. Contracandidata la titlu, Real Madrid a pierdut în deplasare cu Villareal, în jocul disputat sâmbătă.

În minutul 22, Barcelona a deschis scorul prin Ousmane Dembele, cu un șut pe colțul lung din interiorul careului. Golul a fost firesc și meritat, întrucât Atletico a avut o tactică extrem de deficitară în prima repriză, apărând-use pe două linii și invitând astfel adversarul la joc.

În a doua parte a meciului, Atletico a preluat inițiativa, a avut cele mai mari ocazii de gol, pe care le-a ratat cu seninătate. Cei de la Barcelona au suferit enorm, s-au apărat eroic, aproape cu toată echipa în unele faze de poartă.

În minutele suplimentare ale partidei, ambele echipe au avut câte un jucător eliminat, de la Atletico a văzut cartonașul roșu Stefan Savic, pentru un fault, apoi Ferran Torres de la Barcelona, a fost și eliminat pentru comportament nesportiv.

După acest rezultat, Barcelona are 41 puncte, urmată pe locul secund de Real Madrid, cu 38 puncte. Atletico rămâne pe locul 5, cu 27 puncte. În etapa a 17-a, Atletico va evolua duminică, în deplasare cu Almeria, locul 14, cu 17 puncte, iar jocul echipei Barcelona, din deplasare cu Betis, locul 4, cu 28 puncte, a fost amânat pentru data de 1 februarie.

Declarația antrenorului echipei Barcelona, Xavi Hernández, după victoria cu Atletico

Antrenorul echipei Barcelona, Xavi Hernández a declarat după victoria cu Atletico, conform ziarului spaniol As, următoarele: "Am fost convins de victorie după prima jumătate de oră. Cred că am controlat jocul. Golul a venit dintr-o superioritate numerică în interior careului advers. Au fost trei puncte de aur. Ne-au presat, dar am știut să suferim și n-am primit gol. Așa e sportul ăsta. Astăzi, fără să jucăm atât de bine, am luat trei puncte. Cred că nu sunt doar trei puncte, întrucât ne dau moral și încredere extraordinară. Am suferit, dar am fost o echipă și o familie. Fără să jucăm excelent, am ajuns să candidăm pentru LaLiga.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

P

Hermannstadt produce surpriza etapei a 21-a, cu victoria din deplasare împotriva CFR Cluj

 

Card image