logo logo
Fotbal flash

U Cluj învinge liderul Farul, scor 2-0, iar principalii beneficiari sunt rivalii de la CFR Cluj

04 Martie 2023

 

Card image

Vineri pe Cluj Arena, în uvertura etapei a 29-a, Universitatea Cluj a reușit să se impună cu scorul de 2-0, în fața liderului la zi al Superligii, Farul Constanța, după un joc pe un teren mocirlos, în care gazdele s-au adaptat excelent și să producă echipei antrenate de Gheorghe Hagi, cea de-a 4-a înfrângere în această ediție de campionat.

Cele două reușite ale echipei antrenate de Ioan Ovidiu Sabău, i-au avut ca autori pe Ovidiu Bic, minutul 40 și Martin Remacle, minutul 58. Trebuie menționat că, la scorul de 0-0, în minutul 25, atacantul echipei U Cluj și golgheterul echipei, cu 7 reușite, Mamadou Thiam, a ratat un penalty.

Prima repriză a aparținut în totalitate echipei U Cluj, reușind un raport al șuturilor pe poartă de 18/4, având și o posesie superioară, 52/48. În partea secundă a meciului, jucătorii lui Ioan Ovidiu Sabău, au cedat posesia echipei vizitatoare, iar la raportul șuturilor pe spațiul porții le-a aparținut, 1/0.

De la U Cluj s-a remarcat în general toată echipa, incluzând și jucătorii de rezervă introduși pe parcursul jocului, cu un plus pentru Alexandru Chipciu și Thiam, care deși nu a reușit să înscrie din penalti, a hărțuit tot timpul apărarea echipei constănțene. De la echipa Farul, s-a remarcat portarul Aioani și Denis Alibec.

Cu cele trei puncte obținute, U Cluj ocupă în clasament locul 8, cu 34 puncte, iar Farul, rămâne cel puțin provizoriu pe primul loc, cu 61 puncte, până luni, așteptând rezultatul echipei CFR Cluj, din partida de la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi. Pentru a reveni pe primul loc, CFR trebuie să câștige partida de luni.

În ultima etapă din sezonul regular, Farul Constanța va evolua acasă cu Rapid, iar Universitatea Cluj va evolua pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu cu CFR Cluj. Ambele partide sunt destul de importante pentru configurația finală a clasamentului sezonului regular.

Declarația antrenorului echipei Farul, Gheorghe Hagi, după eșecul cu U Cluj

După înfrângerea suferită cu U Cluj, antrenorul echipei Farul, Gheorghe Hagi, a declarat la canalul TV Orange Sport, următoarele: „Am întâlnit o echipă care a fost mult mai iute ca noi, mai agresivă. Noi din păcate, ne-am uitat de jocul nostru, n-am făcut construcție, n-am avut circulația mingiei, n-am avut posesie. Am jucat în prima repriză, numai cu mingi lungi, n-am căutat soluția, am fost destul de previzibili și foarte lenți. Felicitări Clujului că au câștigat, noi ce să facem, vom reflecta și mergem înainte. În față ne așteaptă meciuri foarte grele, începând cu săptămâna viitoare, cu Rapid, apoi deja începe play-off-ul și o să trebuiască să analizăm și să fim noi cei care am fost înainte.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

FCSB revine pe podium, după victoria cu FC Voluntari, scor 2-1

 

Card image