logo logo
Fotbal flash

Victoria clară a Portugaliei cu Elveția, o propulsează în fruntea grupei a 2-a din Liga Națiunilor

06 iunie 2022

 

Card image

Încă o seară de vis pentru Cristiano, soldată cu o dublă, care se adaugă la colecția sa de 117 goluri marcate pentru Naționala Portugaliei. Scorul final al partidei disputate duminică pe stadionul José Alvalade din Lisabona, cu Elveția, de 4-0, a făcut fericiți cei peste 42000 fani prezenți în tribune, inclusiv a mamei lui Cristiano.

Cele patru goluri, au avut ca autori pe William Carvalho, minutul 15, Cristiano Ronaldo, minutele 35, 39 și Joao Cancelo, minutul 68. Mai trebuie spus că în minutul 6, elvețienii au avut un gol anulat, cel al lui Haris Seferovic, după consultarea VAR, pentru un henț în atac. Și Portugalia a mai avut un gol anulat, în minutul 51, prin Cristiano Ronaldo, în urma unui ofsaid, la construcția fazei.

Victoria Portugaliei a fost pe deplin meritată, elvețienii au cedat complet inițiativa după golul al 2-lea înscris de Cristiano. În afara dublei, Cristiano a mai avut două situații clare de gol, în minutele 43 și 84, din lovitură liberă din afara careului.

În celălat meci al grupei a 2-a, disputat tot duminică, Cehia a terminat la egalitate cu Spania, scor 2-2. În fruntea clasamentului se află după două etape, Portugalia și Cehia, cu câte 4 puncte despărțite de golaveraj, urmate de Spania, 2 puncte și Elveția, 0 puncte. Următoarea etapă, programează joi partidele, Portugalia-Cehia și Elveția-Spania.

Declarația antrenorului Portugaliei, Fernando Santos, după victoria cu Elveția

Antrenorul Portugaliei, Fernando Santos, a declarat după victoria cu Elveția, conform site-ului UEFA, următoarele: „Primele zece minute au fost un pic confuze. Nu am găsit calea cu mingea, Elveția a forțat tare. Dar odată ce am găsit o cale, am dominat. Elveția a încercat, dar am avut o acțiune ofensivă foarte bună și o recuperare puternică și presiune. De atunci, jocul a fost controlat. A fost o prestație foarte bună în prima repriză. În partea doua a meciului, am avut șanse, pur și simplu, dar nu am mai avut același tempo. Am controlat meciul în momentele potrivite și în afară de acele 10 minute cred că restul a mers bine. Sunt un antrenor care este mulțumit când câștig și când jocul echipei merge bine. Am fi putut marca încă unul sau două goluri în prima repriză. În a doua jumătate ritmul a scăzut, jucătorii nu sunt mașini. Elveția a creat unele probleme, dar am găsit întotdeauna soluțiile potrivite.”

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Titlul în Premier League se va decide în ultima etapă

 

Card image