logo logo
Fotbal flash

Zero puncte pentru România în Liga Națiunilor, după două jocuri

08 iunie 2022

 

Card image

Selecționata României cu Edi Iordănescu pe bancă, a pierdut al doilea joc consecutiv, în Liga B din Liga Națiunilor, după partida de marți din deplasare cu Bosnia-Herzegovina, disputată la Zenica, încheiată cu scorul de 1-0 și se îndreaptă cu pași siguri spre retrogradare în Liga C.

Chiar dacă în partida de marți seara a jucat ceva mai bine față de primul joc cu Muntenegru, a fost și datorită schimbărilor de jucători din echipa de start. Mai are multe de pus la punct noul selecționer Edi Iordănescu, iar formula de echipă cu cinci fundași, din startul jocului cu Bosnia-Herzegovina, nu a fost una tocmai inspirată.

Cu toate acestea, în prima parte a meciului, România a avut două ocazii mari de a deschide scorul, prima în minutul 19 prin George Pușcaș, care a scăpat singur spre poartă, a driblat și portarul, dar mingea trimisă din 10 metri, a fost respinsă din fața porții de un fundaș advers. A urmat apoi dubla ocazie din minutul 38, având-ui ca autori pe Pușcaș și Burcă, în care șansa înscrierii golului ne-a ocolit. Pe finalul primei reprize, atacantul echipei bosniace Edin Dzeko, putea să deschidă scorul, însă portarul Florin Niță a fost la post.

Singurul gol al partidei, a fost marcat de atacantul bosniac Smail Prevljak, în minutul 68, cu un șut pe jos din 10 metri, la o respingere în față a portarului Florin Niță. Cu excepția golului, alte ocazii nu au mai fost în repriza secundă, din partea celor două formații.

În etapa a treia din Liga Națiunilor, România va întâlni Finlanda, partida se va disputa sâmbătă pe stadionul Giulești, începând cu orele 21:45, iar de la orele 16:00, Muntenegru va întâlni pe propriul teren Bosnia-Herzegovina. După două jocuri, în clasament conduc Finlanda și Bosnia-Herzegovina, ambele cu câte 4 puncte, urmate de Muntenegru, 3 puncte și cu zero puncte, pe ultima poziție se află România!

Declarații după eșecul României cu Bosnia-Herzegovina

După meci, Adi Mutu, antrenorul echipei Rapid și fost component al Naționalei României, aflat în studioul postului TV Antena 1, a declarat: „Avem zero puncte după două meciuri și așa cum spuneam, meciul era foarte important. Echipa României a lăsat o impresie mult mai bună decât în celălalt meci, cel cu Muntenegru. Am fost mai răi, mai vii, parcă am vrut mai mult, am fost și mai prezenți în repriza a doua, pe faza de atac. Abordarea a fost puțin stânjenitoare la începutul meciului, când am intrat parcă timorați, ne era foarte frică. După părerea mea sistemul 5-3-2, a fost unul foarte defensiv, unde fundașii laterali nu urcau și nu făceau pressing. Stăteam într-o linie de cinci, probabil ne era și frică de Dzeko și de Prevljak, care au și calitate și au arătat-o la golul lor.”

Selecționerul Edi Iordănescu, a declarat după al doilea eșec consecutiv, la canalul TV Antena 1, următoarele: „Le-am spus băieților și înainte de meci cât și acum că, dacă atitudinea este corectă și dăm tot ce este mai bun, atunci eu sunt pregătit să-mi asum total responsabilitatea. Echipa a răspuns bine, incomparabil cu ce am văzut în primul joc. Am avut altă atitudiine, altă determinare. Am fost mult mai conativi, am alergat, disponibili la efort, cu un alt curaj. Poate meritam cel puțin un punct după acest joc. Am avut ocaziile mari, am avut primii ocaziile, puteam să marcăm și vorbeam altfel acum. Plecăm fără puncte, dar eu am încredere în acest grup. Urmează două jocuri acasă și trebuie să scoatem maxim de puncte.”

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Sepsi OSK învinge FC Voluntari în finala Cupei României și obține primul trofeu din istoria clubului

 

Card image