logo logo
Fotbal flash

Zlatko Dalić, antrenor Croația, după egalul cu Franța: "Băieții noștri și-au arătat caracterul”

07 iunie 2022

 

Card image

Selecționatele Croației și Franței, s-au confruntat luni, într-o partidă din Liga Națiunilor, pe stadionul Poljud din Split, la capătul căreia scorul a fost unul egal, 1-1. Pentru Croația, a marcat Andrej Kramaric, minutul 83, dintr-un penalty obținut tot de el și transformat impecabil. Golul Franței, a fost marcat de Adrien Rabiot, minutul 52, cu un șut plasat din marginea careului, din pasa lui Wissam Ben Yedder.

Antrenorul Franței, Didier Deschamps, nu i-a folosit pentru această partidă pe Karim Benzema, Kyliam Mbappe, Kingsley Coman, preferând să-l țină pe banca de rezerve. Nici Griezmann, nu a fost în echipa de start a partidei, fiind introdus în minutul 62. Mijlocașul Croației și al lui Real Madrid, Luka Modric a făcut o partidă modestă, fiind schimbat în minutul 79.

Partida a fost una echilibrată, atât în ceea ce privește posesia sau al șuturilor pe spațiul porții, rapoartele fiind egale, 50 la 50%. Se aștepta mai mult de la jucătorii francezi, la această partidă, după înfrângerea din prima etapă, pe propriul stadion cu Danemarca.

După cele două etape, Franța și Croația, ocupă în clasamentul grupei 1, locurile 3 și 4, ambele cu câte un singur punct. În etapa a 3-a, Franța va evolua tot în deplasare, cu Austria, iar Croația va evolua în aceiași zi în deplasare, cu Danemarca, ocupanta primului loc cu punctaj maxim după cele două jocuri disputate.

Reacții după egalul dintre Croația și Franța

Zlatko Dalić, antrenorul Croației, a declarat după egalul cu Franța, conform site-ului UEFA; următoarele: „Băieții noștri și-au arătat caracterul. Poate că ar fi putut obține chiar mai mult de la această partidă. Jucătorii dau totul pentru Croația și au arătat acest lucru din nou. Vom face unele schimbări pentru următorul meci. Majer și Brekalo au jucat multe minute în cele două meciuri. Nu vom apela la nimeni altcineva."

Didier Deschamps, antrenorul Franței, a declarat conform aceleiași surse: „Sunt în mare parte mulțumit, dar nu complet. Am fi putut să ne dublăm avantajul, dar la final am cedat și nu am reușit să pecetluim victoria. Dar rezultatul este satisfăcător. Aceasta este șansa noastră de a ne pregăti pentru Cupa Mondială și de a încerca toate posibilitățile pe care le avem. Folosim această competiție cât putem de bine."

Luka Modrić, căpitanul Croației, a spus după meciul cu Franța, conform aceluiași site al UEFA: „A fost un sentiment fenomenal, sunt fericit și mândru de cel de-al 150-lea meci pentru Croația. Din fericire nu am pierdut și putem fi mulțumiți de performanța noastră. Am fost răsplătiți cu golul de la final și trebuie să continuăm așa în speranța unor puncte mai mari."

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Eintracht Frankfurt câștigă trofeul Europa League, după prelungiri și penalty-uri, în finala cu Rangers

 

Card image